De bank is één van de meest prominent aanwezige meubels in je woonkamer. Omdat dit grote meubelstuk vrijwel direct in het oog springt, bepaalt het voor een groot deel de uitstraling van je interieur. Een bank moet dus mooi zijn en passen bij jouw interieurwensen. En dan wil je óók nog dat je bank lekker zitten. Kortom, een bank kiezen kan best een ingewikkelde klus zijn. Wij delen daarom graag een paar handige tips.

Hoeveel ruimte heb je?

Voor je op zoek gaat naar een mooie nieuwe bank, is het goed om te kijken hoeveel ruimte je hebt. Dit wordt uiteraard bepaalt door de afmeting van de woonkamer. In een ruim interieur plaats je met gemak een royale hoekbank of een modulair bank design. In een kleinere woonkamer komt een 2,5-zitbank vaak goed tot zijn recht. Houd ook rekening met het aantal zitplaatsen dat je nodig hebt.

grote modulaire hoekbank

Zichtlijnen en looproutes

Kijk je vanaf de bank graag tv, wil je uitzicht op de tuin of genieten van de open haard? Wat jij wil zien vanaf de bank bepaalt de plek waar de bank komt te staan en speelt dus ook een rol bij de keuze van de juiste afmeting en het model. Zorg er verder voor dat alle deuren nog genoeg ruimte hebben om open en dicht te gaan én let op looproutes door de woonruimte.

Ultiem comfort

Een bank kopen zonder deze eerst even te testen is zonde. Want een prachtige bank die niet comfortabel zit…daar zit niemand op te wachten. Gelukkig staat bij Houweling Interieur 7 dagen per week de deur voor je open, zodat je altijd kan komen ‘proefzitten’. Ideaal!

nieuwe bank kiezen

Een bank met luxe uitstraling

Als alle praktische zaken zijn bekeken, dan wil het oog natuurlijk ook wat. Voor iedere interieurstijl zijn tal van banken te koop. Groot, klein, neutraal, felgekleurd, harde kussens, zachte kussens…noem maar op! Wil je graag een bank met een luxe uitstraling? Maak dan een keuze uit de vele design banken, zoals de banken uit de eigenwijze collectie van Fama. Die kun je zelfs helemaal naar wens samenstellen voor een nog unieker design exemplaar.

nieuwe bank kiezen design bank