Een huis inrichten is een uitdagende bezigheid. Zeker wanneer het gaat om een verhuizing, is het slim om daarvoor een goed draaiboek op te stellen. Je zult in eerste instantie belangrijke interieurkeuzes moeten maken. Welk type vloer, welke kleurstelling, enzovoort. Tegelijk zul je ook tot op de dag nauwkeurig moeten plannen wat wanneer moet gebeuren. Je hebt waarschijnlijk te maken met een deadline voor het inleveren van de sleutel van je oude woning. Regel tijdig een verhuispakket zodat je alle benodigdheden snel binnen handbereik hebt.

verhuizen woning inrichten

Veel gemaakte fouten

Een verhuizing brengt veel werk met zich mee. Waarschijnlijk meer dan je had verwacht. Maak niet de fout om te lang te wachten met het regelen van dingen. Je zult in de praktijk merken dat bepaalde klussen meer tijd vergen dan je vooraf had ingeschat.

verhuizing

Zorg ervoor dat je tijdig een verhuisbedrijf boekt voor het verhuizen van de huisraad, anders loop je de kans dat het niet meer mogelijk is om de door jou gewenste datum vast te leggen. Schakel ook voldoende hulp in van vrienden en bekenden, want vele handen maken licht werk.

Goed inpakken

verhuizen verhuisdozen

Zorgvuldigheid is het sleutelwoord bij een goede verhuizing. Zorg ervoor dat alles goed ingepakt wordt. Alleen dan weet je zeker dat alles veilig van de ene naar de andere locatie kan verhuizen. Maak, voordat je verhuisdozen kopen gaat, eerst een inventarisatie. Wat neem je beslist mee naar je nieuwe stek? Zijn er wellicht goederen waarvan je afscheid wilt nemen? Dan is dit het juiste moment om die beslissing te nemen! Voor het veilig en schoon vervoeren van bijvoorbeeld matrassen en zitmeubelen zijn speciale hoezen verkrijgbaar. Zo blijven deze zaken keurig schoon; wel zo fijn!

Niet te zwaar

Zorg ervoor dat de verhuisdozen niet te zwaar worden. Je moet ze immers nog wel goed kunnen tillen. Bovendien loop je het risico dat de bodem eruit valt, als een verhuisdoos te zwaar is. Houd als leidraad aan dat een verhuisdoos ongeveer tien kilogram zwaar mag zijn. Vooral als je ze vult met boeken of serviesgoed, is die limiet snel bereikt. Verdeel je zware spullen over meerdere dozen.

Verhuislift

Voor het verhuizen van goederen die zich op een hoger gelegen etage bevinden, is het gebruik van een verhuislift aan te bevelen. Daarmee kun je relatief simpel en veilig zware spullen naar beneden vervoeren. Dat scheelt veel gesjouw en evenzoveel ergernis.