Ben je bezig met het uitdenken van je nieuwe badkamer, maar heb je geen idee hoe je hier een badkuip in kunt passen? Kijk dan eens naar een hoekbad. Staat super mooi, past gemakkelijker dan gewone ligbaden en staat garant voor heel veel uurtjes waterpret en ontspanning. En er valt genoeg te kiezen. In dit artikel vertellen we je er graag meer over.

Met een hoekbad houd je ruimte over

Je zag jezelf misschien al helemaal voor je: Heerlijk in een bad vol schuim, kaarsjes aan, lekker wijntje er bij, tijdschriftje…maar je droom spatte als een zeepbel uiteen toen bleek dat een gewoon ligbad niet past. Jammer!

inloopdouche-badkamer-voorbeelden

Een bad is leuk, maar extra. Je wil wel genoeg ruimte hebben voor de echte essentials in je badkamer (wasbak, wc, douche). Gelukkig ben je niet de enige en is er vaak wel een oplossing te vinden, zoals een hoekbad.

Door de handige vorm is er een grote kans dat dit wél past in je badkamer. Droom dus maar lekker verder over ontspannen avondjes in het sop, je badkuip komt er aan!

hoekbad in badkamer

Welk bad is het meest geschikt?

Je weet het zeker, je wil een hoekbad. Maar welke? Er zijn een aantal dingen waar je vooraf goed over na moet denken:

  • De vorm
  • De afmeting
  • Wel/geen zitmogelijkheid om in te douchen
  • De badkraan

stijlvol hoekbad in badkamer

De vorm van bad en kraan

Wat de vorm en kleur van het bad en de badkraan betreft, kies je natuurlijk iets dat past bij de rest van het interieur. Ga je de hele badkamer renoveren? Dan kun je alles perfect laten matchen. Blijft de rest van je badkamer intact bij het plaatsen van het bad, ga dan op zoek naar een bad en een kraan die zo goed mogelijk aansluiten bij de stijl van de wasbak, het toilet en de douche. Zo creëer je eenheid en sfeer in de badkamer.

badkamer-voorbeelden-kleine-ruimte
Hoekbad met ronde vormen dat perfect past bij de rest van de badkamer

Douchen in een hoekbad

Blijft er bij het plaatsen van een bad geen ruimte over voor een douchecabine, dan is het slim om een hoekbad te kiezen waar je ook in kunt douchen. Met een mooie douchekop er boven en eventueel een glazen wandje tegen de spetters maak je het hoekbad in stijl af en kun je er ook gebruik van maken om even snel te douchen.

stijlvol badkamerinterieur
Jacuzzi hoekbad

Echte bubbels in je hoekbad

Ga je het liefst voor extra luxe badkamer momenten, dan is een fles badschuim niet genoeg. Met een hoekbad whirlpool wordt het badderen extra ontspannend. Je kunt zelfs kiezen voor massage jets in je bubbelbad. Ideaal om na een lange werkdag even te genieten van een momentje voor jezelf.