Je huis beveiligen is iets dat belangrijk is, maar veel mensen zijn hier toch wel erg lui in. Ik tot voor kort ook, tot ik een gesprek had met iemand over het beveiligen van je huis. Natuurlijk, hoe goed je jouw huis ook beveiligd, als ze echt willen komen ze binnen. Afschrikken en vertragen is wat je wel kunt doen.

Een goed beveiligd huis hoeft niet ten koste te gaan van het interieur. Het is echt niet nodig om in een soort van Fort Knox te leven om een optimale beveiliging voor een woning te realiseren. Vaak is het zelfs mogelijk om beveiligingsmaatregelen te combineren met het interieur en exterieur van het huis. Met de volgende tips kan een huis beter beveiligd worden terwijl het interieur onaangetast blijft.

huis beveiligen

Sommige beveiligingsmaatregelen kunnen zelfs bijdragen aan een mooier interieur. Een goed voorbeeld is het gebruik van design sloten die passen bij de stijl van het interieur. Ook het op een bepaalde manier inrichten van de tuin draagt bij aan een mooiere woning en een betere beveiliging.

Huis beveiligen met design sloten

Een goede beveiliging voor een huis begint met het plaatsen van goede sloten. Het beste gebruik je hiervoor sloten met een SKG keurmerk. Er zijn ook design sloten verkrijgbaar met een SKG keurmerk die voor dezelfde mate van inbraakbeveiliging zorgen en tegelijkertijd mooi bij het interieur passen.

Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een andere kleur, moderne varianten of sloten met een antiek uiterlijk die goed bij een klassiek interieur passen.

Inrichting van de tuin

Door de tuin rondom het huis op een bepaalde manier in te richten zorg je ook voor een betere beveiliging.

beveiligen huis

Daarbij zorgen deze aanpassingen vaak tegelijkertijd voor een mooiere tuin. Door bijvoorbeeld de heggen en struiken in de tuin mooi kort gesnoeid te houden kan een inbreker niet ongezien het huis benaderen.

Kiezelstenen in de tuin maken het moeilijk om ongehoord het huis te benaderen. Ook zoiets simpels draagt weer bij aan een betere beveiliging van de woning.

Dubbel glas

Het plaatsen van dubbelglas is iets wat het interieur van een woning totaal onaangetast laat. Toch zorgt deze maatregel wel voor een betere beveiliging doordat dubbelglas vele malen sterker is en dus moeilijker te breken. Om enkel glas te laten breken zijn er namelijk nogal wat trucjes, en die werken dus niet bij dubbel glas.

Een extra voordeel van het plaatsen van dubbelglas is bovendien dat deze maatregel ook een besparing van energie als gevolg heeft. Hierdoor sla je dus twee vliegen in één klap.

Huis beveiligen met rolluiken

Niet iedereen vindt rolluiken even mooi en toevoegen aan het interieur van een huis. Hierover verschillen persoonlijke smaken. Eerlijk gezegd vind ik het er meestal niet mooier op worden, maar door het juiste materiaal en kleur te kiezen kan het wel een upgrade van je woning zijn.

Ik ben zelf een erg lichte slaper, en helemaal in de zomer wordt ik vaak vroeg wakker door het licht dat naar binnen komt. Met rolluiken heb ik dat probleem niet meer, wat mij veel waard is.

huis beveiliging

Rolluiken dragen flink bij aan een betere beveiliging van de woning, het kost enorm veel extra gedoe voor een inbreker om de rolluiken weg te krijgen. En herrie en extra tijd is juist wat hij niet wil.