Een bar klinkt als uitgaansgelegenheid, maar ook in huis kan een bar dé plek zijn waar je gezelligheid vindt. In de ochtend kun je prima op een barkruk aan de bar ontbijten terwijl je de krant leest. Na een lange werkdag drink je er een drankje en kun je gezellig bijkletsen terwijl er ondertussen gekookt wordt. Ideaal! Nu alleen nog de juiste barkrukken vinden…

Een comfortabele plek aan de bar

Om van de bar in huis een plek te maken waar je ook écht graag zit, heb je comfortabele barkrukken nodig. Krukken waar je gemakkelijk op plaats kunt nemen en die lekker zitten. Natuurlijk wil je daarnaast ook dat ze er stijlvol uitzien en goed matchen met je interieur. Gelukkig valt er genoeg te kiezen zodat er ook voor jouw huis een perfecte barkruk te vinden is.

keuken barmeubel met barkruk

De ideale barkruk: er valt veel te kiezen!

Je zoektocht naar de ideale barkrukken begint bij een (web)shop met groot assortiment. Zo kun je veel verschillende modellen met elkaar vergelijken en ontdekken wat je wel en juist niet mooi vindt. Je wilt immers een barkruk die past bij je interieur én die comfortabel zit. Probeer dus gerust wat barkrukken uit en selecteer op materiaal, kleur of stijl om te matchen met de rest van je interieur.

TIP: Wat dacht je van een mix en match samenstelling van verschillende barkrukken? Handig als je niet kunt kiezen en goed voor een speels effect!

Voor ieder interieur is een bijpassende barkruk te vinden. Van klassiek tot modern en van landelijk tot industrieel. De uitstraling van de barkruk wordt door verschillende elementen, zoals vorm en materiaal, bepaald. De stijl van de poten zijn daarbij erg belangrijk. Verkijk je daarbij niet over de ruimte die de poten innemen. Als er weinig loopruimte is, dan staan breed uitlopende poten al gauw in de weg.

barkruk in keuken

Barkrukken met of zonder rugleuning

Bij een barkruk denk je wellicht direct aan een ronde zitting op hoge poten. Maar wist je dat er ook hele andere modellen verkrijgbaar zijn? Hele comfortabele stoelen bijvoorbeeld, maar dan wel op hoogte van een barkruk. Er zijn barkrukken met met een hoge rugleuning, met lage rugleuning of zonder rugleuning. Misschien zijn er zelfs wel barkrukken te vinden die lijken op je eetkamerstoelen.

En wat dacht je van een barkruk die in hoogte verstelbaar is? Zo zit je altijd op jouw ideale zithoogte. Voor meer comfort zijn er ook barkrukken met voetensteun of met een fijn zitkussen. Dat zit extra lekker! We zien benieuwd met welke kruk jij binnenkort bij je barmeubel aanschuift.