Ik word regelmatig gevraagd om wat muur ideeen te delen. De muren zijn één van de basisonderdelen van je huis. Het is daarom belangrijk dat de muren altijd mooi afgewerkt en helemaal naar jouw smaak zijn. Er zijn verschillende manieren hoe je dit kan realiseren.

Ideeen muren: laat ze schilderen

De meest voor de hand liggende manier om je muur mooi af te werken is natuurlijk schilderen. De kleuren van het schilderwerk bepalen voor een heel groot deel hoe je je voelt in de kamer.

Vrolijke kleuren zoals oranje, groen of geel geven je meer energie en vrolijkheid, terwijl natuurlijke kleuren zoals blauw, donkergroen en verschillende bruintinten juist voor meer rust zorgen.

Een kleine kamer kan je beter in lichte kleuren verven zodat de kamer ruimtelijker oogt.

Als je een muur in één kleur een beetje saai vindt, of als je een muur er echt uit wilt laten springen, dan schilder je bijvoorbeeld speelse patronen op de muur.

Denk bijvoorbeeld aan strepen die je op allerlei verschillende manieren kan zetten. Essentieel bij het schilderen van een muur is dat het perfect gebeurd.Je kan er daarom voor kiezen om het door een schilder te laten doen zodat je zeker weet dat het eindresultaat heel strak wordt.

idee muur

De prijzen van het schilderwerk verschillen door de verf, maar ook doordat schilders verschillende prijzen hanteren. Laat je dus goed informeren voordat je heel je huis laat schilderen!

ideeen muur ideeen muren

Behang de muur

Als je je muur wat speelser wilt maken kan je er ook voor kiezen om de muur te beplakken met een leuk behang. Behang vind je tegenwoordig in ontelbaar veel verschillende variaties.

Natuurlijk heb je leuk behang met mooie bloemen en patronen, maar wat momenteel een echte trend is: de robuuste look, dus behang met stenen, beton of houten planken.

muur behangen

Dit geeft de muur een hele stoere en industriële look. Een andere trend is heel opvallend behang met grote tekeningen en felle kleuren. Je kan dus alle kanten op met behang!

ideeen muur behangen behang muur ideeen

Plak een muursticker op de muur

Een andere manier om een statement muur te maken is door muurstickers. Dit is een hele makkelijke en snelle oplossing voor als je geen zin hebt om je hele muur te behangen.

ideeen muur sticker

Muurstickers plak je super snel op en als je de sticker  zat bent haal je hem zo weer van de muur zonder dat je gelijk heel je muur hoeft over te schilderen of opnieuw hoeft te behangen.

Denk bijvoorbeeld aan stickers met een inspirerende tekst of juist mooie en grappige plaatjes. Het is wel belangrijk dat de stickers van goede kwaliteit zijn, anders heb je de kans dat ze niet goed plakken en snel van de muur loslaten.

muur idee sticker muur ideeen sticker

Stucwerk is essentieel

Stucwerk is essentieel voor mooie muren. Voordat je de muren gaat schilderen moeten de muren helemaal strak en egaal zijn, anders hecht de verf niet goed en het ziet er ook een stuk minder mooi uit als de muren niet zijn afgewerkt.

ideeen muren stucwerk

Als je besluit om de muur te behangen dan kan je voor behangklaar stucwerk gaan.

De prijzen van stucwerk zijn dan wat lager omdat de muur wat minder nauwkeurig, en dus minder strak gestuct wordt. Een andere optie om een muur wat extra’s te geven is om te kiezen voor sierpleister. Er zitten kleine korreltjes in het pleister wat een leuk effect geeft op de muur.

Sierpleisters hoef je trouwens niet alleen in wit te laten aanbrengen, je kan er ook voor kiezen om het gelijk in een andere kleur aan te laten brengen. Ook kan je stucwerk in de zogenaamde betonlook laten aanbrengen, wat voor een moderne en strakke uitstraling zorgt.

muren stucwerk muur ideeen stucwerk

Heb je inspiratie opgedaan en wil je je muren veranderen? Zorg dan dat je jezelf goed informeert, zodat je zeker weet dat je precies krijgt wat jij wilt.

 

Bronnen afbeeldingen:

http://www.gewoonenzo.nl/geschilderd-vlak-op-de-muur/

http://trendnet.is/svartahvitu/malum/

http://myindustrialinterior.blogspot.nl/2014/08/betonlook-behang.html

http://www.vtwonen.nl/catalogus-vtwonen-collectie/muren-vtwonen-collectie/

http://www.welke.nl/photo/JorFromEarth/Vloer-betonlook-stoer.1360607079

http://www.101woonstickers.nl/a-22735796-224245,1473482/muurstickers/muursticker-wereldkaart/

http://www.decoist.com/2013-07-05/summer-wall-murals-inspiration/

http://www.vtwonen.nl/diy/6-eenvoudige-praktische-muurideeen/

http://www.myunfinishedhome.com/2015/01/loft-szczecin.html

http://www.arkelwonen.nl/landelijke-woonideeen/#jp-carousel-1633

http://mywarehousehome.com/minimalist-minutes/