Dit keer een iets ander onderwerp voor je woning, namelijk inbraak preventie tips. Wie ooit een inbraak in huis heeft meegemaakt weet dat dat echt geen pretje is. Natuurlijk zijn de spullen die je kwijt bent vervelend, maar ook niet te onderschatten is het nare gevoel en idee dat iemand in JOUW woning is geweest die daar niet hoorde. Dat is een inbraak op je privacy en veiligheidsgevoel!

Uit onderzoek is gebleken dat de meeste inbrekers in Nederland zogenaamde gelegenheidsinbrekers zijn. Dit wil zeggen dat zij een huis binnengaan wanneer de gelegenheid hiervoor zich aanbiedt en niet eerst een huis uitzoeken om vervolgens pas te bepalen hoe zij daar binnen gaan komen.

inbraak slotenmaker

De reden dat een inbreker een huis uitkiest kan verschillende oorzaken hebben. Zoals een raam die open staat, een slot dat makkelijk open te krijgen is of een donkere plek rondom het huis waar zij ongezien hun gang kunnen gaan.

Als we het voor een inbreker zo lastig mogelijk maken om ons huis binnen te komen zullen zij er vaak voor kiezen om het huis voorbij te laten gaan.

Ik heb daarom een slotenmaker in Leiden gevraagd om een aantal dingen op een rijtje te zetten waarmee we het inbrekers zo lastig mogelijk maken. Sommige tips zijn makkelijk zelf toe te passen terwijl je voor andere de hulp van een slotenmaker nodig hebt.

Vergeet niet: wat je ook doet, alle preventieve maatregelen zijn altijd alleen maar vertragend en schrikken daarmee af. Als je echt ergens binnen wilt komen, lukt dat zolang je genoeg tijd hebt.

Inbraak preventie tip: Goede verlichting rondom huis

Een inbreker zal altijd op zoek gaan naar een woning waar hij of zij ongezien binnen kan komen. Dit kan door ergens snel naar binnen te komen zonder dat iemand dit opmerkt, maar ook wanneer er ergens een donkere plek rondom het gebouw is waar ongezien voor langere tijd aan een slot gerommeld kan worden. Zorg er dus altijd voor dat een huis goed verlicht is op de plekke waar iemand naar binnen kan komen.

Maak gebruik van inbraakveilige sloten

Ieder slot en deur is op den duur dus open te krijgen. Het verschil is echter dat een slot dat niet inbraakveilig is binnen enkele seconden door een inbreker open te krijgen is en dat het hierdoor makkelijk is om ongezien ergens binnen te komen. Een inbraakveilig slot openkrijgen kan tot enkele minuten duren en daardoor wordt het een stuk minder interessant voor een inbreker om een poging te wagen.

De slotenmaker uit Leiden raadde mij aan om gebruik te maken van SKG goedgekeurde sloten, omdat je dan zeker weet dat de sloten inbraakveilig zijn en daarop getest zijn.

Inbraak preventie tips: Kerntrekbeveiliging

Een inbraakmethode die steeds vaker voorkomt is het zogenaamde kerntrekken waarbij de volledige cilinder uit een slot getrokken wordt.

inbraak preventie tips

Door gebruik te maken van sloten met een kerntrekbeveiliging zorg je ervoor dat deze methode niet op de sloten van jouw huis toe te passen is en maak je het een stuk lastiger voor inbrekers.

Ramen en deuren goed afsluiten

Je kan alle ramen en deuren van je huis met nog zo goede sloten beveiligd hebben, wanneer deze niet goed afgesloten worden dan komt een inbreker nog makkelijk je huis binnen.

Eigenlijk overbodig om te zeggen maar het kan ook weer niet ontbreken in een artikel over inbraak preventie tips: zorg ervoor dat elke keer dat je je huis verlaat, dat de ramen en de deuren goed afgesloten worden.

Als je deze inbraak preventie tips van de slotenmaker in Leiden opvolgt dan zal het een stuk lastiger worden voor inbrekers om je huis te betreden.

Toekomst

Er verschijnen steeds meer projecten op kickstarter waarbij sloten op afstand geopend kunnen worden met je smartphone. Hoe ideaal! Als je afspraak al voor de deur staat maar jij bent wat later, kun je hem vast binnenlaten.

Echter… alles kan worden gehackt. Pas dus goed op met deze mooie nieuwe technologieën.