Een industrieel interieur heeft de afgelopen jaren extreem aan populariteit gewonnen. Loop een hip café of een koffiebar in een grote stad binnen, en de kans is groot dat ze voor een industriële stijl hebben gekozen. Maar wat zijn nu typische industrieel interieur kleuren? Je komt snel uit bij de betonlook, de stenen muur en de aluminium of roestkleurige elementen.

interieur ideeen industrieel

Om een industriele look in je woonkamer te krijgen, ben je natuurlijk erg afhankelijk van de ruimte zelf. Heb je een doorsnee woning, dan is het nog wel haalbaar maar wordt het waarschijnlijk een stukje duurder. Je kunt beginnen met een mooie gietvloer en een stenen muur.

Waarom is een industrieel interieur zo populair?

Industrieel interieur is vooral populair geworden door horecazaken. Restaurants en café’s die een oud fabriekspand, een oude garage of opslagruimte ontzettend mooi omtoverden naar een mooie zaak. De oorspronkelijke industriele elementen, zoals het buizenplafond en een oude machine, voegden echt wat toe.

Veel industriële ruimtes hebben een hoog plafond. Met mooie spots en mooi meubilair wordt het een ontzettend fijne ruimte.

Erg leuk is het om te zien dat een oud pand waar jarenlang harde arbeid is geleverd, nu is omgetoverd naar een plek waar wordt ontspannen.

Welke kleuren passen goed bij industrieel interieur?

Omdat de basis van een industrieel interieur vooral neutrale kleuren heeft, kun je qua kleurinrichting veel kanten op.

Bruine tinten staan vaak heel mooi bij een stenen muur. Ook het groen van planten staat heel mooi.

Verder kun je denken aan goud, brons en donkergrijs of zilver.

Meubels voor je industriele interieur

Vanzelfsprekend is het kiezen van de juiste meubels ook erg belangrijk. De kleuren van de meubels die goed bij een industrieel interieur passen zijn:

  • Bruin (leer of lederlook)
  • Zwart
  • Donkergrijs
  • Metal look
  • Metallic tinten
  • Veel houtkleur, en het liefst dik en stevig hout

industrieel-interieur-kleuren

Deze industriele boekenkast vond ik bij PIB. De accessoires erom heen zoals de kist, de vazen en de melkbus geven het de typische industriele stijl.

industrieel interieur tafel

Ook deze tafel heb ik gespot op www.pib-home.nl, zoals je ziet staan de roestkleurige poten prachtig bij de betonnen vloer en de stenen muur.