Een industriële woonkamer is populair in woonland. We willen massaal niets anders meer dan een interieur met karakter. En binnen de industriële woonstijl kun je nog veel kanten op qua materiaal en kleur.

Geen wonder dat zoveel mensen zich thuis voelen in een industriële woonkamer. We zetten een aantal mogelijkheden voor een industriële woonkamer voor je op een rijtje:

Industriele woonkamer met veel ruw hout

Pallets en steigerhout vliegen als warme broodjes over de toonbank. Het liefst gebruiken we in ons interieur hout dat écht gebruikt is in bijvoorbeeld de bouw. Voor een industriële woonkamer kies je voor grof, ruw hout. Hout met karakter dus. En daar kun je werkelijk van alles van maken: Een bureau, een salon- of eettafel, stoelen, een bank of een stoere bijzettafel bijvoorbeeld.

industriele woonkamer

Stoer metaal

Zoals steigerhout populair is, zo kiezen ook veel mensen voor de metalen buizen die voor steigers worden gebruikt. Dit metaal heeft een heel stoere uitstraling en kan in allerlei meubels worden verwerkt. Voor een ieder warme sfeer in je industriële woonkamer kies je voor koperen buizen. Gebruik ze voor (plafond)lampen, als stellages voor kastplanken of als stoer detail in een meubel of aan de muur.

betonvloer

Giet het in beton

Een ander materiaal dat je veel tegenkomt in industriële interieurs is beton. Je kunt daarbij denken aan een betonnen aanrechtblad, of accessoires van beton. Pak je het liever wat groter aan? Kijk dan eens naar een vloer van beton of een vloer met beton-look.

Betongietvloer.nl is hier helemaal in thuis. Zij gieten de meest stoere vloeren voor industriële woonkamers. Praktisch, duurzaam en robuust. Wij zijn fan!

Accessoires met karakter

De materialen hierboven de je veelal terug in meubels en vloeren. Maar ook voor de accessoires die je kiest voor een industriele woonkamer is het belangrijk om te kiezen voor een stoer, robuust karakter.

Geen tierelantijntjes dus, maar grove, doorleefde materialen: Een ruwe houten lijst om een spiegel, een betonnen kaarsenstandaard of een grof gebreid kussen op de bank.