Is het tijd voor een nieuwe keuken of ben je van plan je huidige keuken op te knappen? Dan kun je vast wel wat inspiratie gebruiken. Daarom in dit artikel 5x inspiratie voor je (nieuwe) keuken, om je een stap dichterbij jouw droomkeuken te helpen.

Geef kleur aan je keukenkastjes

Keukenkastjes bepalen voor een heel groot deel de uitstraling van jouw keuken. Tijd om die eens een update te geven. Denk eens verder dan standaard kleuren als wit of houtkleur en ga voor een gewaagdere keuze. Vervang de fronten van je keukenkastjes of verf ze zelf in een kleur die past bij de rest van je interieur. Wat dacht je van blauw, antraciet, diep zwart of olijfgroen?

blauwe keukenkastjes

TIP: Je kunt de fronten van je keukenkastjes ook beplakken met een trendy behangetje! Daarmee worden je keukenkastjes gegarandeerd one-of-a-kind.

Een paar nieuwe handgrepen maken de renovatie van je keukenkastjes compleet. Voor een rustige basis kies je kleine, ijzeren knoppen en grepen. Bronzen greepjes geven je keukenkastje iets romantisch en ruw metaal zorgt voor een stoere, robuuste uitstraling.

ronde handgrepen keuken

Een nieuw werkblad verandert de look van je keuken

Een nieuw aanrechtblad doet wonderen. En er is enorm veel keuze bij bijvoorbeeld Grando! Er zijn warm houten bladen, bladen van kunststof en aanrechtbladen van beton, rvs of authentiek natuursteen. 

TIP: Let bij de aanschaf van een nieuw aanrechtblad goed op of het materiaal bestand is tegen temperatuurverschillen. Uiteraard moet je nieuwe keukenblad daarnaast ook tegen een stootje kunnen. Stevigheid is dus erg belangrijk.

aanrechtblad keuken

Speel met de achterwand van je keuken

Niet het eerste waar je aan denkt, maar ook een mooie achterwand is belangrijk bij het maken van jouw droomkeuken. Veel mensen hebben tegels op de achterwand van de keuken. Maar wist je dat je de achtergrond ook kunt beschilderen met schoolbordverf? Dat kan in iedere kleur en geeft je keuken een speelse twist.

achterwand keuken
Deze strakke, witte keuken is helemaal af dankzij de unieke bekleding van de achterwand

TIP: Achter het kook- en spoelgedeelte is bescherming van de achterwand een aanrader. Kies daar voor een glazen plaat of gebruik schrob-vaste verf zodat je de achterwand op die plaatsen gemakkelijk schoon kunt poetsen.

achterwand keuken met tegeltjes
Bijzondere tegeltjes op de achterwand van je keuken geven je keuken een heel andere uitstraling

Uniek, unieker, uniekst

Bijzondere materialen zijn goede blikvangers. In de rest van het interieur maakten ze al eerder een opmars, maar ook in keukens worden ze steeds vaker gespot: verrassende materialen, zoals leer, marmer, beton, ruw hout en koper. Wat dacht je van leren handvaten of steigerhout planken voor je serviesgoed? Wij zeggen: doen!

Integreer jouw droomkeuken in je interieur

Steeds meer wordt de keuken onderdeel van je huis. Woonkeukens zijn dan ook enorm populair! Wil je de keuken meer betrekken bij de rest van je interieur, zorg dan dat kleuren, materialen en uitstraling bij elkaar passen.

TIP: Door zoveel mogelijk lage kasten te gebruiken en apparatuur weg te werken in de meubels creëer je een meer huiselijke sfeer in je keuken. Zo past je woonkeuken nóg beter bij je woonkamer.

De mogelijkheden zijn oneindig. Denk aan de hand van dit artikel eens na over wat jij mooi zou vinden en ga eens kijken bij keukenleveranciers voor meer inspiratie. Schrijf op wat je mooi vindt aan de keukens die je ziet en schets jouw ideale plaatje. Voor je het weet wordt jouw droomkeuken werkelijkheid!