Ga je de badkamer verbouwen? Eindelijk! Zo’n verbouwing doe je meestal niet zomaar en er gaat vaak jaren van dromen en sparen aan vooraf. En omdat je het meeste uit je investering wilt halen, wil je er natuurlijk wel écht iets moois van maken. Hoog tijd dus om inspiratie op te doen voor een nieuwe badkamer!

badkamer inspiratie

Op pad voor inspiratie: ontdek je stijl

Een badkamer verbouwing begint met veel praktische keuzes over indeling, opbergruimte, wel of geen badkuip, enzovoorts. Niet altijd makkelijk als je jouw nieuwe badkamer nog niet voor je kunt zien. Beperk je dus tot de noodzakelijke keuzes en ga dan eerst badkamer inspiratie op doen. Een bezoek aan een sanitair winkel doet vaak wonderen. Van klassiek landelijke badkamers tot moderne badkamers met een industrieel tintje, alle stijlen vind je er terug. Bovendien zie je direct ook verschillende mogelijkheden op het gebied van indeling.

TIP: Vraag ook eens aan vrienden, familie en buren of je een kijkje in hun badkamer mag nemen. Hun badkamers kunnen een goede bron van inspiratie zijn voor jouw nieuwe badkamer!

Check de trends

Heb jij de nieuwste badkamer trends al gespot? Dat kan in een sanitair winkel, maar ook online. Struin Instagram en Pinterest af en ontdek wat helemaal ‘in’ is. Wie weet passen de meest populaire kleuren en materialen ook bij jou. Online zie je ook goed hoe mensen creatief omgaan met de vaak kleine ruimte die een badkamer biedt. Van handige opbergplekken tot accessoires die decoratief én praktisch zijn. De grootste trends vind je uiteraard ook terug in de winkel.

TIP: Ook in interieur magazines staan regelmatig mooie badkamers en trendy materialen voor in huis. Zeker de moeite waard om door te bladeren als je op zoek bent naar mooie spullen voor je nieuwe badkamer.

Het zit ‘m in de details

Als je de stijl van je nieuwe badkamer hebt bepaald en je weet hoe de indeling wordt is het opnieuw tijd om je online en in de winkel te laten inspireren. ‘Gewoon een wasbak’ bestaat niet meer. Binnen iedere badkamer-stijl maak je tal van keuzes voor essentiële onderdelen als de spiegel, de douchecabine, de wastafelkraan en het handdoekenrek bijvoorbeeld. Juist met die details maak je jouw nieuwe badkamer uniek en helemaal eigen.

TIP: Maak een moodboard met kleuren, materialen en producten waar jij gelukkig van wordt. Dit geeft een goed overzicht van jouw interieurstijl en je badkamerwensen. Je kunt het moodboard meenemen naar de sanitair winkel of gebruiken tijdens het online shoppen.