Bij het idee gaan je handen waarschijnlijk al jeuken. Bij mij in elk geval zeker! Een nieuw huis inrichten of een kamer een boost geven. Muren verven, meubels uitkiezen, misschien een nieuwe vloer leggen. Zo leuk om te doen, maar soms schiet de inspiratie er even bij in. Want welke kleuren en materialen ga je gebruiken? Ik vond een aantal leuke en handige apps voor iOS, Android en bijvoorbeeld Windows om volledig mee los te gaan op interieurgebied. Een beetje hulp kan geen kwaad natuurlijk!

Interieur apps

Ik hou van interieur (ideeen), en ik houd van het digitale tijdperk waarin we leven. Laatst vroeg iemand mij om mijn favoriete interieur apps. Eeeeuh, die heb ik wel maar ik heb mij nooit gerealiseerd dat jij die misschien ook wilt proberen.

Hierbij dus mijn eerste lijstje met interieur apps. Ik ga proberen dit in de toekomst aan te vullen als ik nieuwe coole apps tegenkom. Ik neem aan dat je Amikasa, Magicplan Pinterest al kent, maar de apps in dit artikel zijn waarschijnlijk iets minder bekend.

Amikasa

interieur app amikasaWil je helemaal uit je (nieuwe) dak? Met Amikasa 3D Room Designer bouw je de kamer die je wilt stylen na en vervolgens ga je aan de slag met klussen en inrichten.

Ontdek alle kleurmogelijkheden voor de muren en richt de boel meteen in. Neem vervolgens een 3D-tour door je nieuwe huis en je weet gelijk of het goed voelt. Deel je ontwerp als je op de mening van anderen zit te wachten.

interieur apps amikasa

MagicPlan

interieur apps Gemakkelijker een plattegrond maken kan niet. Met de camera op je smartphone of tablet maak je foto’s en vervolgens tekent de app MagicPlan een plattegrond.

Daar kun jij zelf afmetingen bij plaatsen en objecten aan toevoegen. Het aantal meubels waaruit je kunt kiezen is geweldig.
magic plan

Neybers

interieur app neijbers Ook Neybers maakt met behulp van de camera op je telefoon een aardig accurate plattegrond. Het heeft wel wat weg van de Sims. Style de kamer helemaal naar je zin en deel het eindresultaat met vrienden!

 

neijbers

Histor

histor interieur apps Super handig zijn ze bij Histor. Maak een foto van een muur of behang dat jou wel bevalt en de app zoekt de juiste verf(kleur) erbij. Voor de laatste trendkleuren kun je ook bij Histor terecht. En niemand zegt natuurlijk dat je perse verf van dit merk moet aanschaffen.

 

Schermafbeelding 2015-09-11 om 18.20.55

Houzz Interior Design Ideas

houzz interieur app De ‘Wikipedia’ op het gebied van interieurvormgeving. Deze app bezorgt je meer inspiratie dan je lief is. (wel lekker Amerikaans)

Connect met professionals op het gebied van meubels, architectuur en zelfs aannemers om alles uit de applicatie te halen. Er zitten meer dan 7 miljoen prachtige foto’s in de database, dus bereid je voor op heel wat uren achter je beeldschermpje.

houzz app interieur

De verslavingsfactor is erg hoog!