Via interieur ideeën krijg ik geregeld de vraag wat goede opleidingen zijn om interieur designer te worden. Ik vind het allereerst belangrijk dat je bij jezelf nagaat waarom je een interieur design opleiding zou willen volgen. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Wil je een interieur design opleiding doen om nieuwe carrière te starten?
  • Wil je een opleiding interieur design doen omdat je genoeg tijd hebt en het leuk vind om je eigen huis en dat van anderen op te leuken?
  • Heb je al een vooropleiding of cursus gevolgd in deze studierichting?

Als je al een vooropleiding hebt gevolgd dan kun je natuurlijk nog beter worden. Hieronder vindt je een overzichtje van de interieur design opleidingen en cursussen die beschikbaar zijn.

1. Interieur styling cursus bij Laudius

2. Tuin styling cursus bij Laudius

3. Binnenhuis architectuur cursus NHA (onderin bij hobby & vrije tijd)

 

Interieur design opleiding voor een nieuwe carrière

Als je de interieur design opleiding wilt gaan doen met als hoofddoel om geld te verdienen, wees je er dan van bewust dat de meeste interieur designers op freelance basis werken.

Als je straks de interieur design opleiding hebt afgerond en een diploma hebt, dan heb je vanaf dat moment eigenlijk 2 banen. Te weten: Interieur designer, en sales! Die van interieur designer ga je vast leuk vinden en goed doen dankzij de cursus of opleiding, maar onderschat de sales niet. Je kunt in deze post meer lezen over hoe je als interieur designer aan nieuwe opdrachten komt. Je kunt ook kijken bij vacatures voor interieur designer op vacatures.nl

Interieur design opleiding als hobby

Als je een opleiding interieur design overweegt omdat je het gewoon superleuk vindt, dan is het van belang om je af te vragen of je er ook echt iets mee gaat doen behalve je eigen huis. Natuurlijk wil je met opgedane kennis wel gaan gebruiken, dus het is goed om vooraf een aantal vrienden of kennissen te polsen of ze zitten te wachten op jouw interieur tips 😉

Overzicht nogmaals

Nogmaals de interieur design opleidingen:

1. Interieur styling cursus bij Laudius

2. Tuin styling cursus bij Laudius