Het nieuwe jaar staat weer voor de deur begonnen, tijd voor een frisse start en voor mij betekent dat tijd voor een artikel over interieur ideeen 2019!

Een nieuw jaar, nieuwe dingen en het is dus het perfecte moment om de inrichting van je huis weer eens onder de loep te nemen. Kunnen er dingen weg?

Wil je een andere sfeer in je interieur creëren met je oude of nieuwe spullen? Wil je meer kleur in je huis? Om je interieur te veranderen, hoeft er helemaal niet veel te gebeuren. De sfeer en de uitstraling van je interieur veranderen, doe je soms al door een paar nieuwe accessoires toe te voegen, zoals bijvoorbeeld kussens.

Interieur ideeen 2019; denim drift en paars

Denim drift is DE kleur voor 2019. Deze grijsblauwe kleur is tijdloos en modern tegelijk. De kleur straalt rust uit, waardoor deze zeer goed te combineren is met bijna alle andere kleuren.

interieur ideeen 2017

Ditzelfde geldt voor paars, welke mooi te combineren is met lichte kleuren en wit.

Okergoud

Dit is een warme kleur door het oker en tegelijk luxueus door het goud. De kleur straalt warmte uit en is zeer geschikt voor de woonkamer of de slaapkamer.

interieur kleuren 2017

Pasteltinten

Van de pasteltinten is dit jaar eigeel het nieuwe roze. De pastelkleuren zorgen voor een rustige, zachte en warme uitstraling. Door te combineren met donkere hardere kleuren, geef je je interieur een speelse uitstraling, zonder dat door de pastelkleuren te ‘zoetig’ wordt.

interieur ideeen 2017

Natuurtinten

Gebruik van natuurlijke en eerlijke materialen is helemaal in. Bij deze natuurlijke materialen zoals hout, is het mooi om natuurtinten te gebruiken. Grasgroen, zee blauw of mosgroen zijn mooie kleuren om te gebruiken, eventueel in combinatie met kleuren als koper, brons en platina.

Andere interieur ideeën: Vormen en materialen

Populaire vormen voor dit jaar zijn rond en ovaal. De trends van materialen is naast gehaakt en gebreid, wat we in 2016 ook al zagen, fleece, vlies, wol en tweed ook helemaal van 201. Ook de trend van het biologische en eerlijke producten zet dit jaar door. Kussens met een Oosterse uitstraling, zijn helemaal hot en happening. Fraaie details en zig zag patronen geïnspireerd door landen als Marokko en India, zal je dit jaar ook regelmatig op kussentjes tegenkomen.

Hieronder zetten we een aantal kussen soorten voor je op een rij, waar je zowel je huis als bijvoorbeeld je caravan of boot mee opknapt.

Sierkussens

Of het nu in de woonkamer, in de slaapkamer, in de hal of in de hobbykamer is, sierkussens passen overal. Huiselijkheid is helemaal van deze tijd en daar passen lekker fijne, zachte kussens bij.

kussen inspiratie 2017

In de winter en herfstperiode zijn oker gouden kussens mooi te combineren met aardetinten zoals blauw of groen. In de lente en zomer zijn dezelfde oker gouden kussens mooi in combinatie met pastelkleuren.

Slaapkamerkussens

Een slaapkamer wordt tegenwoordig niet alleen meer gebruikt om alleen maar in te slapen. Er wordt in gesport, in uitgerust of een hobby uitgeoefend. In slaapkamers zie je ook vaak een lekkere stoel met kussens, waar men een boek in kan lezen of muziek kan luisteren.

Om de rust van de kamer te bewaren, zijn pasteltinten ideaal.

Loungekussens

In het voorjaar en in de zomer is het heerlijk om gezellig buiten te zitten in een fijne tuinbank met comfortabele loungekussens. Okergoud is wederom een prima kleur, dit kan voor buiten in combinatie met bijna alle kleuren.

kussens 2017

Caravankussens

Wanneer je aan een caravan denkt, denk je vaak aan een wat duffe inrichting met saaie kleuren. Dit is heel eenvoudig te veranderen met wat mooie trendy kussens op maat. Modern en licht door nieuwere materialen en kleuren of, wanneer je een natuurliefhebber bent, de aardetinten kleuren met als materiaal wol of vilt.

Bootkussens

Marinekleuren zijn dit jaar helemaal in en perfect te gebruiken voor de sloep, zeilboot of motorboot. Met rood, wit en blauw of alleen marineblauw met wit, creëer je een mooie moderne marine look.

Waar je ook voor kiest, bekijk eerst wat voor soort interieur je hebt en pas daar de nieuwe trendy kleuren en materialen bij.