In bijna elk interieur kom je één of meerdere televisies tegen. Het toestel in de woonkamer wordt over het algemeen het vaakst gebruikt. Maar niet iedereen vindt het grote, zwarte object een toevoeging aan het interieur. Ik sprak laatst met iemand van TVQ.nl en hij we hadden een leuk gesprek over hoe je de televisie echt onderdeel kan maken van het interieur.

En vanzelfsprekend laat ik het dan niet om een interieur ideeen tv in je woonkamer te schrijven!

Omdat de televisie vaak wordt gebruikt, is het vanzelfsprekend niet handig om het toestel ergens achter te zetten. Met een aantal simpele tips kun je ervoor zorgen dat het het zicht op de tv goed is, maar niet teveel ruimte inneemt of zal opvallen in de woonkamer.

Aan de wand bevestigen

Naast het plaatsen van de televisie op een tv-meubel, kun je het toestel ook bevestigen aan een wand. Indien je de tv aan de wand bevestigd – en de kabels wegwerkt – geeft dit een stijlvol uiterlijk.

Naast het moderne en strakke uiterlijk, wordt er ook tegelijkertijd ruimte bespaart. Voor het bevestigen van de tv wordt vaak een muurbeugel gebruikt. Elke muurbeugel beschikt over andere specificaties en zijn geschikt voor een bepaald soort televisie.

interieur ideeen tv

De VESA-norm van de tv moet overeenkomen met de VESA-norm van de muurbeugel. Je kunt kiezen voor een draaibare- of kantelbare muurbeugel.

Naast het bevestigen van de tv, kun je de kabels wegwerken met kabelgoten of zorg je voor frezen in de muur. Dit geeft een meer verzorgd effect dan wanneer je de kabels los laat hangen vanaf de muur tot aan de grond.

Interieur ideeen tv: Verschuif de aandacht

De aandacht kun je ook verschuiven naar andere accessoires in de woonkamer. Door bijvoorbeeld fotolijsten, een opvallend tv-meubel of planten rondom het toestel te plaatsen, verschuif je de aandacht. In plaats van de aandacht op het grote object – de tv – te richten, zal de aandacht naar de accessoires gaan.

interieur ideeen televisie

Vanzelfsprekend kan dit wel zorgen voor een rommelige uitstraling, dus loop niet te hard van stapel.

Haal de tv uit het zicht

Indien je de televisie graag helemaal uit het zicht wilt halen, kun je ervoor kiezen om het toestel in een kast te plaatsen.

Dit kan een kast betreffen met deuren, zodat je de deuren dicht kan doen op het moment dat de tv uitgeschakeld is. Indien je een kast kiest zonder deuren, zal de televisie al een stuk minder opvallen dan wanneer je de tv op een meubel plaatst of aan een wand bevestigt. Dit heeft ook weer te maken het verschuiven van de aandacht: de kast is dan meer in het oog springend dan de televisie.