Als je klaar bent met steeds maar opnieuw bloemen te moeten kopen, zijn er mogelijkheden als kunstbloemen op de markt. Deze bloemen vergaan nooit. Dus je kan ze ook ergens opslaan en later weer tevoorschijn pakken. Een kunstbloem in over het algemeen een stuk duurder in aanschaf dan echte bloemen.

Is kunstbloemen in je woning not done?

Vroeger was het niet moeilijk om kunstbloemen te herkennen. Ze zagen er wat plastic-achtig uit het glom meer dan echte bloemen. Tegenwoordig, je raad het al, zijn ze haast niet meer van echte bloemen te onderscheiden.

Het voordeel van kustbloemen te kopen is dat ze voor langere tijd meegaan, maar dat had je zelf ook vast al bedacht. Toch kan de levensduur tegenvallen als de kwaliteit van de kunstbloem niet heel hoog is. Bij een lage kwaliteit verkleurt de kunststof na een tijdje door de zon.

Een echte bloem heeft gemiddeld een bloeitijd van 2 tot 3 weken. Daarna gaan ze rotten. Je moet er wel rekening mee houden dat niet elke bloem bij elk interieur past, daarom vind je hieronder een enkele kunstbloemen die bij elk interieur passen. Met deze informatie kan je rekening houden en jezelf informeren omtrent welke de beste kunstbloemen zijn voor jouw interieur.

Kunstbloemen

Eenkleurige kunstbloemen

Eenkleurige bloemen kunnen voor veel rust zorgen, toch geven deze bloemen vaak een leuke sfeer aan huis. Hieronder staan een paar eenkleurige kunstbloemen genoemd:

De witte orchidee

Deze bloem heeft een erg statig uiterlijk. Dit komt omdat de bloem rechtop wordt gehouden door een steunstokje. De witte kleur zorgt voor een frisse en neutrale kleur. Dat is ook de reden waarom hij wel bij elk interieur past. Kunstbloemen worden de laatste tijd steeds realistischer gemaakt, dit is wel een reden waarom ze steeds duurder worden, maar het verschil is dan moeilijk te zien tussen een echte bloem en een kunstbloem.

orchidee

Geranium Rood

Geraniums staan bekend als bejaardenbloemen (mensen met een saai leven “zitten achter de geraniums“). Maar ze misstaan zeker ook niet bij een jonger persoon! Het zijn hele mooie bloemen die ook moderne huizen kunnen opfleuren.  De bloemen hebben mooie, volle kleuren. De bladeren van de bloem zijn ook bijzonder. Ze zitten tussen een vetblad en een klimopblad in.

De geraniums kan bijna in elke kleur besteld worden. De kleur rood is een erg sierlijke kleur die al gauw een vrolijke sfeer aan een ruimte toevoegt. De kleur groen van het blad en de rode kleur van de bloem gaan goed samen. Ook de geranium is erg realistisch nagemaakt. Het grootste verschil zit hem in de geur. De echte geraniums hebben meestal een erg lekkere geur. Dit heb je helaas niet bij de kunstbloem.

Magnolia tak wit

Deze tak heeft een stoer uiterlijk. Dit past bij alles, omdat die witte kleur eigenlijk wel bij alles past. Een mooie eigenschap van de magnolia is dat er niet alleen schitterende bloemen aanzitten maar ook nog niet uitgekomen bloemknoppen. Dit geeft een extra jong en realistisch uiterlijk aan de tak.

Zo zorgt de magnolia voor een zeer frisse sfeer in uw huis. Zo kan de tak overal geplaatst worden. Door de tak nergens tegen aan te laten leunen, maar deze in een vaas te plaatsen. Een vaas van goud of zilver past hier perfect bij. Met een witte vaas kan je de kleur van de tak er echt uit laten springen. Om de tak zo realistisch mogelijk eruit te laten zien, wordt vaak gebruik gemaakt van echt hout gebruikt. De bloemen en knoppen zijn nagemaakt. Ook hier is dat heel realistisch nagemaakt.

Kleurrijke kunstbloemen

Wanneer je van kleuren houdt, is er genoeg keus tussen de kunstbloemen. De kleuren worden zo goed mogelijk nagemaakt. Daardoor krijgen de bloemen een realistisch uiterlijk. We hebben een paar kleurrijke kunstbloemenbloemen voor je uitgekozen.

kleurrijke bloemen

Pioenroos roze

Dit is een bijzonder soort rozen. Hij onderscheidt zich van de andere rozen door zijn rondgevormde bloem. De bloem is over het algemeen ook erg groot. De kleur van de bloem is roze maar heeft heel veel verschillende tinten roze in zich. Dat maakt hem zo kleurrijk.

Nutans roodpaars

De Nutans een zeer statige bloem. Deze kunstbloem heeft een dromerig stijl. Dit komt omdat de kleuren in de bloem, heel geleidelijk in elkaar overlopen. Wanneer je meer van deze bloemen naast elkaar in een vaas zet, ontplooit zich dit in een prachtig boeket. Door meerdere verschillende kunstbloemen in één vaas te plaatsen, ontstaat een prachtig kleurig boeket.

De voordelen van kunstbloemen

Een groot voordeel van kunstbloemen is dat ze heel lang mee gaan. De kunstbloemen van tegenwoordig zijn van zo’n hoge kwaliteit dat ze nauwelijks vervanging nodig hebben. Alleen dienen deze met regelmaat afgestoft te worden. Ook is het handig om kunstbloemen in te spuiten met geurloze anti-insecten spray.

Wanneer je allergisch bent voor een bloem die je eigenlijk heel erg graag in huis wilt hebben, is een kunstbloem een zeer geschikt stuk decoratie. De kunstbloemen geven niet de stoffen af die ervoor kunnen zorgen dat een allergische reactie ontstaat.