Bij een luxe interieur denken we al gauw aan gouden handgrepen, vergulde kranen, marmeren vloeren en fluwelen kussens. Allemaal heel geschikte manieren om je huis een luxe look te geven natuurlijk, maar een beetje subtieler kan ook:

Less is more

Het is verleidelijk een kast vol te zetten met prullaria, maar een minimalistischere look zorgt voor een luxere uitstraling. Enkele boeken, een paar mooie grote vazen en wat unieke items vullen de planken van je kast, zonder er rommelig uit te zien. Het feit dat je deze spulletjes heel bewust uitkiest, geeft de items veel extra waarde en belangrijkheid.

Gladde oppervlakken

Naast marmeren vloeren of werkbladen hebben ook andere gladde materialen al snel een dure, luxe uitstraling. Dit kun je toepassen in veel van je meubels, maar bijvoorbeeld ook in de keuken. Qua kleuren doen wit, zwart en donkerbruin het in dat geval goed.

Een goede mix

Oude meubels en nieuwe meubels gaan prima samen en zorgen voor een unieke, spannende en hopelijk luxe uitstraling. Met een goede balans tussen antiek en Ikea creëer jij een woonkamer uit duizenden.

Kunst aan de muur

Een mooi kunstwerk heeft iets elegants en luxueus. In dit geval geldt: hoe groter, hoe beter. Maar een combinatie van meerdere (kleinere) kunstwerken bij elkaar kan ook. In dat geval is 3 het minimum aantal kunstwerken in de collage.

Weet je ook nog iets te vertellen over de kunstenaar of over het onderwerp van het schilderij? Dan scoort je met jouw luxe interieur direct een paar bonuspunten!

Een chique blikvanger

Niet ieder meubel en elk accessoire in huis hoeft duur en luxe te zijn. Wat styling betreft kan een enkele blikvanger voldoende zijn om je interieur die luxe finishing touch te zijn. Een enorme vaas op de grond, een groot uniek vloerkleed, een kunstwerk, etc.

Zorg dat het focuspunt de moeite waard is om te bewonderen en je zit goed!

Stijlvolle apparatuur

De tijd van donkere, antieke bibliotheken en woonkamers in barok stijl heeft plaats moeten maken voor een moderner era. Apparatuur in huis moet luxe dingen kunnen, maar er ook luxe uit zien. Een strak vormgegeven afstandbediening waarmee je lampen en zonwering bedient bijvoorbeeld, of een tablet aan de muur waarmee je talloze apparaten in huis kunt bedienen. 

TIP: Je dure meubels, luxe accessoires en hypermoderne domotica beschermen tegen grijpgrage handjes? Gebruik dan deze alarm informatie om een goed alarmsysteem te kunnen kiezen.

Ook in de tuin kun je een luxe sfeer creëren, bijvoorbeeld met zo’n enorme vaas tussen de plantjes.

Interieur luxe uitstraling: de finishing touch

Klaar om jouw interieur een upgrade te geven naar een luxe uitstraling? Kijk dan eens goed rond om te zien wat er weg kan en wat juist bijdraagt aan die sjieke look. Enkele aanpassingen kunnen al een wereld van verschil maken en dat hoeft echt niet altijd een fortuin te kosten.

En heb je nog een verhuizing voor de boeg voor je jouw interieur kunt finetunen? Check dan goed de verhuisbedrijf info om er zeker van te zijn dat jouw dure, luxe en delicate spulletjes veilig aankomen op je nieuwe adres.