Deze site is gemaakt om je interieur op te leuken. Hopelijk ben je geïnspireerd en verlaat je deze site straks met een glimlach op je gezicht. Het interieur van je huis is bepalend voor je humeur. Zoals je je kunt irriteren aan een rommelig huis, zo relaxt is het thuiskomen bij een interieur die past bij jouw style en misschien zelfs levensvisie. Persoonlijke touches kunnen het afmaken, het is vooral slim om goed na te denken over de grote lijnen.

interieur

Een aantal zaken waar een fijn interieur aan voldoet lees je hieronder:

1. Spullen die je veel ziet of gebruikt moeten mooi goed zijn.

In je interieur zijn er 2 soorten spullen. Spullen die je veel gebruikt en/of ziet, en spullen die je zo nu en dan uit de kast haalt. Wees verstandig, en steek niet te veel geld of energie in die laatste categorie. Hoe vaak heb je die set extra stoelen nu écht nodig? Gebruik je geld liever voor spullen in je interieur die je dagelijks gebruikt of ziet.

2. Minimalisme is ook een stijl.

Minder is meer vind ik te simpel om hier te posten. Wel wil ik je graag aan het denken zetten over of een element in je huiskamer je interieur nu verrijkt, of juist alleen maar voor afleiding zorgt.

Als je minimalisme wilt toepassen, dan geeft dat ook de ruimte om de techniek van grote spullen in je huis te hanteren. Groot ziet er vaak professioneel uit, en

Tot slot: mannen merken bij 80% van de spullen die je weghaalt helemaal niks (niet 80% van de spullen weghalen, dat merken ze wel;)).

3. Doe het gewoon!

Je interieur wijzigen kan kostbaar en tijdrovend zijn. Maar als je het leuk vindt dan is het toch eigenlijk gewoon bezig zijn met je hobby.. Bovendien, mocht het eindresultaat toch wat tegenvallen dan kunnen oude spullen weer terugkomen en de nieuw aangeschafte spullen weer op Marktplaats worden gezet.

Mijn advies: ga de veranderingen gewoon aan! Wie niet waagt, wie niet wint…

4. Gun tijdelijke spullen hun plek in je interieur.

Ieder huis heeft een hoekje nodig waar iets “even tijdelijk ligt”. Als je ’s avonds  laat thuis komt en je hebt geen zin om je tas direct op te ruimen, dan belandt deze al snel op een willekeurige plek. Vaak nemen we onszelf voor om ons beter te gedragen en dit vanaf nu “gelijk op te ruimen”.

Menselijk gedrag is niet eenvoudig te veranderen. Speel er daarom met je interieur op in! Zorg ervoor dat de uitgetrapte schoenen een prima tijdelijke plek kunnen hebben in plaats van in de gang. En die sporttas kan ook best een nachtje naast de kast staan. Maar als daar al een plant staat, dan belandt de tas vóór de kast. En ja; dat maakt je interieur rommelig.

5. Verrassende verschuiving

Toen ik de hoek van de tv, de salontafel en de bank had verschoven (uurtje werk) hadden we ineens een compleet ander interieur! Na een half jaar heb ik het weer terug gezet. Maar zo’n verschuiving voelt gewoon alsof je weer een frisse nieuwe start hebt gemaakt. Het kost alleen wat tijd, meer niet.

Je kunt bij zo’n verschuiving ook een nieuw item aan je interieur toevoegen, dan lijkt het verschil nog groter.