Een van de meest praktische, en daardoor ondergeschoven, producten voor in huis is een toilet. Niemand geeft graag veel geld uit aan iets dat in het kleinste kamertje terecht komt. Toch willen we wél graag dat ook de toiletruimte er ingericht en stijlvol uitziet. Hoogste tijd dus om eens te kijken naar: het toilet.

Van alle gemakken voorzien

Een toiletruimte is over het algemeen klein en biedt weinig mogelijkheden tot origineel design. De focus ligt bij de inrichting van deze ruimte dan ook op een goede combinatie tussen praktisch en stijlvol. Niet teveel toeters en bellen, maar wél een met zorg ingericht kamertje dat van alle gemakken is voorzien.

Een toilet kopen

Het meest belangrijke item in het toilet is uiteraard de wc pot. Ga je een toilet kopen? Dan kun je kiezen uit een staand of een hangend model. Tegenwoordig kiezen de meeste mensen voor een hangend toilet. Dit heeft een wat luxere uitstraling en is bovendien ook handig wanneer je de vloer wil schoonmaken.

Bij het kiezen van een mooi toilet houd je ook rekening met de toiletbril. Deze kunnen in kwaliteit enorm verschillen en ook de manier waarop de zitting open en dicht gaat verschilt van pot tot pot. De moeite waard om even goed naar te kijken dus, voor je een toilet koopt.

Kies de juiste wasbak

Het tweede onderdeel in het toilet is de wasbak. Afhankelijk van de ruimte die je hebt kies je voor een groter of kleiner exemplaar. Er zijn rechte wasbakken en wasbakjes die in de hoek van het kamertje passen. Een bijpassende kraan en zeeppomp maken het geheel compleet.

Een toilet met nuttige en mooie accessoires

Hoe klein de ruimte ook is, er is altijd plek voor accessoires. Begin met de noodzakelijke items zoals een toiletrolhouder en wc borstel. Die mogen nooit ontbreken! Een nis in de muur, een plank of een wandrekje kunnen dienen als opbergplek voor sanitairproducten of tijdschriften.

Een spiegel maakt dat de ruimte groter lijkt en is perfect als je even snel wil kijken of je haar nog goed zit. Met plantjes geef je de ruimte iets huiselijks en een mooi schilderijtje of een verjaardagskalender maken het helemaal af. Ook leuk: Een prikbord voor kaartjes of tekeningen van de kinderen.

TIP: Ga qua inrichting en accessoires voor neutrale kleuren met eventueel een contrastkleur en maak het niet te vol.

Aan de slag!

Hoewel je vaak maar korte tijd op het toilet zit, kom je er gedurende een dag toch regelmatig. Ga dus aan de slag en maak iets moois van het kleinste kamertje in huis! Dan kun je, tijdens je toiletbezoek, om je heen kijken, genieten en tot rust komen.