Wanneer je denkt aan onderhoud in en om het huis, is gevelrenovatie niet het eerste waar je aan denkt. En dat terwijl de noodzaak daarvan wel één van de eerste dingen is die je bij een huis kunt zíen. Hoe zit het met jouw huis? 

Zo herken je een vervallen gevel

Kijk eens goed naar de buitenmuren van je huis. Wat zie je?

Bij nieuwere huizen is er voorlopig waarschijnlijk niets aan de hand. Maar oudere huizen takelen langzaam af en gevels vervallen. Gelukkig betekent dat niet dat je huis direct instort van ellende. Hoe eerder je er bij bent, hoe makkelijker je gevel is op te knappen. Een vervallen gevel herken je aan:

Deze gevel kan wel een opknapbeurt gebruiken!
  • Scheuren in het metselwerk of in de voegen
  • Verdwenen voegen
  • Verdwenen pleisterwerk
  • Schade aan de stenen door zure regen

Vakmannen gezocht

Met die verschillende vormen van schade, is het logisch dat ook de oplossingen hiervoor uiteen lopen. Tenzij je een heel handige Harry bent, kun je deze klus beter aan een professional overlaten. Problemen kunnen ontstaan van de fundering tot de nok en je wilt er zeker van zijn dat dit vakkundig wordt opgelost!

Een opknapbeurt voor je huis

Het mooie is, dat je huis van een goede gevelrenovatie echt enorm opknapt. Afhankelijk van wat je aan je gevel laat doen natuurlijk, ziet je huis er na de behandeling weer uit als nieuw.

Omdat de meeste mensen eerst de binnenkant- en dan pas de buitenkant van hun huis opknappen, is de gevelrenovatie dus het moment waarop binnen en buiten prachtig matchen. Je huis is ‘af’!

buitenlampen, verlichting, lantaarn

Offertes voor gevelrenovatie

Misschien spreekt het voor zich, maar vraag voor een gevelrenovatie altijd meerdere offertes aan voor je met een bedrijf in zee gaat. Dat is slim om twee redenen:

  1. Je kunt prijzen vergelijken
  2. Door diverse specialisten jouw gevel te laten beoordelen krijg je als het ware een ‘second opinion’ (en een derde en vierde) over de staat van jouw gevel. Je bent misschien een leek op dit gebied, maar hiermee kom een stuk beter beslagen ten ijs!

composiet terras

Een stapje verder?

Viel de offerte mee of heb je grootse plannen met je woning? Nu is het moment. Bij een gevelrenovatie wordt er dagenlang aan je gevel gewerkt. Ideale timing dus als je een raam wil vervangen door een schuifpui of een stukje aan wil laten bouwen. Dan zit je even flink in de puin, maar daarna is je woning wel precies zoals jij wil.