Ben jij al bekend met de stalen trappen trend? Je ontkomt er bijna niet meer aan; iedereen kent tegenwoordig wel iemand met een stalen trap. De vragen naar metalen trappen is gigantisch en er zijn steeds meer mensen die een investering doen in duurzame, stalen trappen.

Wat is een stalen trap?

Een stalen trap is een trap waarbij de constructie van metaal gemaakt is. Dit biedt erg veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een houten trap. Metalen trappen kunnen tegen een stootje en krassen zul je er niet snel op zien. Ook gaan ze erg lang mee en worden stalen trappen gezien als een goede, duurzame investering.

Verder maakt staal heel veel mogelijk, omdat staal erg veel kan dragen. Constructies die eerder niet mogelijk waren, maakt de stalen trap wel mogelijk. Er zijn onder andere de volgende soort stalen trappen die je kunt aanschaffen: de industriële trap, de middenboomtrap, de muizenboomtrap (of muizentrap), de zwevende trap, de bordestrap en de wenteltrap.

Deze trappen kun je vervolgens combineren met stalen traptreden, maar je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van houten traptreden, of misschien wel van glazen traptreden. Dat laatste kan erg mooi staan als u dit combineert met metalen deur met glas. Wilt u weten welke soort trap het meest geschikt is in uw situatie? Dan raden wij het aan om u te laten adviseren door een expert. Deze persoon kunt u precies vertellen welke deur mooi staat bij u interieur en hoe je de charmes van een stalen trap optimaal kunt benutten.

Voordelen van een stalen trap

Een stalen trap heeft erg veel voordelen. Ze zijn onderhoudsvriendelijk en in veel gevallen hoef je de komende vijftig jaar sowieso geen nieuwe trap aan te schaffen. Ook gaven we al aan dat er door het staal erg veel mogelijk is en dat de draagkracht van een stalen trap hoger ligt dan bij bijvoorbeeld een houten trap. Ondanks dat de aanschaf van een stalen trap iets duurder is, weet je zeker dat je een goede investering doet, waar je nog jarenlang van kunt genieten.

Verder kun je bij het aanschaffen van een stalen trap nog kiezen uit verschillende soorten metaal, zoals aluminium, inox of ijzer. Ook de diversiteit hierin zorgt ervoor dat de metalen trap goed aansluit op uw interieur. Tot slot zou je een stalen trap zelfs nog buiten kunnen plaatsen. Hierbij moet u wel oppassen, want als u kiest voor ongelakt staal, kan dit op termijn gaan roesten en dat wilt u natuurlijk niet. Laat u dus altijd adviseren door een expert.

 

Stalen trap kopen

Bent u net als vele anderen geïnspireerd geraakt door de stalen trappen? Dan wordt het wellicht tijd om een stalen trap aan te schaffen. Het is hierbij belangrijk dat alles in uw woning, appartement of kantoorpand goed opgemeten wordt. Dan kunnen vakmensen de stalen trap voor u op maat gaan maken. Zij plaatsen het dan op een dag wanneer het u uitkomt. Zo heeft u zelf geen omkijken naar het opmeten en plaatsen van uw stalen trap en kunt u verder met uw dagelijkse bezigheden. Hoe lekker is dat?