Wonen in de stad brengt veel voordelen met zich mee, maar voor sommige bewoners heeft het ook een groot nadeel: je hebt geen eigen tuin. Het is dan ook niet voor niets dat veel stadsbewoners een stadstuin aanschaffen. Zo kunnen de groene vingers toch hun geluk vinden in het woelen in de aarde. Ga je je stadstuin opknappen? Dan zijn deze tips precies wat je nodig hebt. 

1. Huur je gereedschap

Gezien je natuurlijk niet dagelijks bezig bent met het werken in je stadstuintje, is het niet altijd nodig om super duur gereedschap aan te schaffen. Je kunt naar de bouwmarkt gaan, of gewoon makkelijk online op websites als huren.nl alle benodigdheden vinden die jij kunt gebruiken om in je tuintje aan de slag te gaan. Zeker handig wanneer er een grote opknapbeurt op de planning staat en je gereedschap nodig hebt die je normaliter niet zomaar gebruikt.

stadstuin opknappen

2. Stadstuin opknappen: maak een plan van aanpak

Heb je überhaupt al wel een idee voor de grote opknapbeurt? Heb je dat nog niet; dan is dit een mooi moment om wat aan het brainstormen te gaan. Wanneer je het tuintje inloopt en zomaar aan de slag gaat, leidt dit vaak tot minder gelukzalige eindresultaten dan wanneer je met een daadwerkelijke plannen werkt. Stel een aantal doelen op, knoop er een tijdsbestek aan vast, en wanneer alle klussen geklaard zijn zul je zien dat het eindresultaat je goed doet!

3. Stel een moodboard samen

Er is online zo ontzettend veel inspiratie te vinden wanneer het gaat om het design van je stadstuin, dat je haast wel gek zou zijn om jezelf niet te laten inspireren! Van leuke decoraties met bloemen en planten tot de ideale sfeerverlichting. Je kunt beter nu vast op zoek naar leuke ideeën, dan dat je ze tegenkomt wanneer je net klaar bent met klussen. Breng alle ideeën samen in een moodboard zodat je iedere keer weer even kunt spieken om te kijken waar je ook alweer naartoe werkt.

plannen

4. Doe je inkopen slim

Ga je je stadstuin opknappen, dan heb je gegarandeerd best wat spullen nodig, en er is niets zo vervelend als het klussen te moeten onderbreken om weer eens naar de bouwmarkt te rijden. Nu je een moodboard en plan van aanpak hebt zouden de inkopen in no-time gedaan moeten zijn. Mooie planten, hout, materialen en gereedschappen: neem het allemaal meteen mee naar je stadstuin. Vergeet natuurlijk ook je lunchpakket niet!