Nu de herfst begonnen is, start ook het seizoen van knus en warm binnen zitten. De tuinspullen bergen we op en we maken het binnen extra gezellig! Oktober is dan ook vaak dé maand waarin we shoppen voor ons interieur. Van accessoires tot grote meubels en van nieuwe vloeren tot een lik verf op de muur.. In dit blog kijken we naar de kastentrends voor 2022. Nieuwe kast nodig? Met de tips uit dit blog volg je dé kastentrends voor 2022. 

Industriële kasten voor stoere en chique interieurs

Wie kijkt naar de meubels en kasten in woonwinkels ziet het direct: Industriële interieurs zijn nog steeds helemaal in. En die industriële kasten staan natuurlijk fantastisch in jouw stoere interieur. Maar ook in een wat chiquer interieur komt een industriële kast, bijvoorbeeld een vitrinekast met zwart staal, bijzonder goed tot zijn recht.

kastentrends voor 2022

Omarm de herfst in huis

De warme sfeer en het herfstige kleurenpalet zijn dit jaar ook populair. In veel interieurs zie je dan ook blauw, oranje en bruin naar voren komen. Match dit met een mooie donkere houten kast of een houten dressoir voor een natuurlijke look.

Geen fan van de hout? Dan past ook een donkere, grijsblauwe kast goed bij een herfstig interieur. Door de kleur van je kast ook nog een paar keer terug te laten komen in accessoires creëer je een mooie eenheid in huis.

Eenvoudig en rustig

We zien dit jaar ook veel kalme kleurenpaletten terug in de woonkamers. Voor de kastentrends voor 2022 betekent dit dat lichtgekleurde kasten erg populair zijn. Denk bijvoorbeeld aan een crèmekleurige kast in een kamer met lichte tinten. Eenvoud en rust staan bij deze trend centraal. Kies daarom ook voor een kast met weinig tierelantijnen, zonder opvallende handgrepen.

Puur natuur kastentrends voor 2022

Met de focus op duurzaamheid, zijn natuurlijke materialen in het interieur de afgelopen jaren flink in populariteit gestegen. Kasten van natuurlijke materialen zijn de trend. Hoe donker het hout van de kast is, maakt dit jaar niet uit. Zowel lichte als donkere houten kasten passen perfect bij de kastentrends voor 2022.

Ben je op zoek naar manieren om met een kast een opgeruimde woonkamer te creeeren?