Een belangrijk element van een keuken is zonder twijfel het keukenblad. Een keukenblad krijgt in zijn levensduur ongeveer net zoveel te verduren als de keukenvloer. Het juiste materiaal voor een keukenblad uitkiezen is daarom essentieel.

Aangezien ik regelmatig leuke gesprekken heb met experts, plaats ik dit keer een artikeltje over mijn gesprek met de loodgieter Amstelveen wat ging over de opties die je hebt voor je keukenblad.

Keukenblad graniet

Je hebt behoorlijk wat verschillende kleuren en stijlen graniet, en de meeste mensen vinden het erg mooi omdat het chique staat.

graniet keukenblad

Graniet straalt luxe uit en is toch een betaalbaar natuursteen.

Andere voordelen van het materiaal is dat je een keukenblad hebt dat hittebestendig is, krasbestendig en tevens bestand tegen vlekken wanneer het materiaal voorzien is van een beschermlaag.

Daarbij heeft een granieten keukenblad maar weinig onderhoud nodig en is het enorm duurzaam. Daarom is heeft keukenblad in veel huishoudens de voorkeur!

Keukenblad composiet

Een composiet keukenblad is vervaardigd uit een materiaal dat voor 93 procent uit kwarts bestaat en voor de rest uit een bindmiddel van polyesterhars.

composiet keukenblad

Composiet is hierdoor een gefabriceerd steen dat het uiterlijk heeft van natuursteen. Het heeft ongeveer dezelfde eigenschappen als graniet met de uitzondering dat dit materiaal niet van een beschermlaag voorzien hoeft te worden.

Bovendien zitten er minder oneffenheden in het materiaal doordat het door mensen is samengesteld. Een nadeel is wel dat het een stuk zwaarder is een ook duurder dan graniet.

Keukenblad marmer

Marmer is de meest luxe optie voor een keukenblad.

marmer keukenblad

Het mooie witte natuursteen is het toppunt van luxe en daaraan hangt natuurlijk ook een bijpassend prijskaartje. Voordelen van het materiaal is dat het marmer altijd lekker koel blijft.

Marmer is namelijk hittebestendig en is tevens in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Een nadeel van een marmer keukenblad is dat het snel beschadigd en hierdoor regelmatig van een nieuwe beschermlaag voorzien moet worden.

Keukenblad hout

Een houten keukenblad is een populaire keuze voor mensen die natuurlijke invloeden in het interieur van de keuken willen verwerken.

roestvrij stalen keukenblad

Voor een keukenblad heb je de keuze uit verschillende soorten massief hout. Ik vind het er persoonlijk echt heel mooi uit zien, maar ik heb dan ook wel een echte voorliefde voor hout.

Een groot voordeel van een dergelijk keukenblad is dat het krassen en sneden verbergt, makkelijk schoon te maken is en na verloop van tijd een eigen karakter ontwikkeld.

Nadelen zijn dat het hout regelmatig onderhouden moet worden en goed droog gehouden moet worden.

Keukenblad roestvrij staal

Een roestvrij stalen keukenblad is haast onverwoestbaar en staat mooi in een keuken met modern interieur. Of natuurlijk een interieur met een industriële look.

keukenblad roestvrij staal

Daarbij is het materiaal ook enorm hygiënisch, hittebestendig en kan op verschillende manieren worden afgewerkt om een andere look te creëren.

Een nadeel is volgens de loodgieter Amstelveen dat er vrij makkelijk krassen op het materiaal komen. Daardoor wordt het geheel na een poosje wat doffer. Door het te onderhouden en op te poetsen kun je de glans wel weer herstellen.