Meer dan ooit hebben we dit jaar de behoefte om van ons huis echt een thuis te maken. We brengen er immers heel wat tijd door! Dit zie je ook terug in de keuken. Functionaliteit en design komen steeds meer samen. Keukens worden luxer en passen steeds beter bij de stijl van de rest van je huis. Daarmee is de keuken meer dan een praktische plek om te komen. Keukens van nu mogen gezien worden! 

Benieuwd naar de keukentrends van 2021? Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje:

De keuken is de place to be

Steeds meer wordt de keuken echt onderdeel van het interieur. Ruimtes komen samen en keuken en woonkamer lopen meer en meer in elkaar over. Dat zie je bijvoorbeeld in terugkerende materialen en kleuren. Maar ook in hoe de keuken gebruikt wordt. Naast eettafels zien we dan ook steeds vaker een relaxte bank of een thuiswerkplek terug in de keuken. Lekkere hapjes en drankjes binnen handbereik, dus prima plek om de dag door te brengen.

TIP: Kijk eens naar deze exclusieve keukens en doe inspiratie op voor jouw droomkeuken.

exclusieve keukens

Puur natuur

Met bovenstaande in je achterhoofd is het niet gek dat algemene interieurtrends ook steeds vaker in de keuken terug zijn te zien. Wat dacht je van een keuken van natuurlijke materialen en een aards kleurenpalet? Prachtig! En achter die echt houten keukenfrontjes schuilt nog steeds heel moderne keukenapparatuur waar je naar hartelust mee aan de slag kunt.

keuken

TIP: Laat zo’n natuurlijke look ook terugkomen in details en accessoires, zoals in de bekleding van stoelen en barkrukken of een vaas met mooie groene takken bijvoorbeeld.

Liever donkere natuurtinten? Ook zwart eiken, donkerbruin hout of notenhout passen goed bij de keukentrends 2021. Combineer met bijzondere accenten en maak van de keuken echt iets unieks.

De keuken wordt steeds slimmer

We koken vaker en uitgebreider thuis in eigen keuken. Logisch dat we daarbij ook steeds betere apparatuur willen gebruiken. Duurzame en slimme apparatuur zoals een Quooker, een inductiekookplaat en een systeem om afval te scheiden bijvoorbeeld.

Hoe tof is het dan als je jouw nieuwe apparatuur met een app op afstand kunt bedienen? Kun je mooi je oven vast voorverwarmen voor je thuis bent of koffie zetten terwijl je nog in je warme bedje ligt.

Marmer is terug van weggeweest

Marmer iets voor grote landhuizen van weleer? Nee joh! Marmer is terug van weggeweest en staat fantastisch in jouw nieuwe keuken. Als werkblad, of als frontjes voor de keukenkasten.

TIP: Marmer iets te prijzig? Keramiek, composiet of kunststof kunnen eenzelfde uitstraling hebben en zijn een stuk vriendelijker voor je budget.

marmer in de keuken

Perfect van buiten en van binnen

Als functie en design aan de buitenkant van je keuken samensmelten, dan geldt dat ook voor de binnenkant. Een van de keukentrends 2021 is dan ook dat de binnenkant van keukenkastjes steeds luxer wordt. Afgewerkt met een kleurtje of voorzien van luxe indelingsmogelijkheden. Op alle vlakken streven we naar perfectie!

Hoe ziet jouw droomkeuken er uit?

Begint het al te kriebelen om je keuken te vervangen? Natuurlijk kun je niet met iedere trend meedoen, maar een stijlvolle, luxe keuken gaat lang mee. De keukenexperts van SmartDesign Keukenstudio helpen je graag om alle opties op een rijtje te zetten. Je zult zien dat er veel meer mogelijkheden zijn dan je had gedacht!