Ben je druk in de weer met het vernieuwen van jouw woning? Dan is de kans groot dat je ook een aantal nieuwe meubels koopt. Zo komt er misschien wel een nieuwe bank in jouw woonkamer. Mogelijk is jouw eettafel ook wel aan vervanging toe. Het vinden van een geschikte bank is vaak een stuk makkelijker dan het vinden van een geschikte eettafel.

Eettafel Judy

Ben je ook al enige tijd op zoek naar een eettafel, maar lukt het je maar niet om er eentje te vinden? Dan ben je hier aan het juiste adres. Met de 5 tips uit deze tekst lukt het jou vast en zeker om een geschikte eettafel uit te zoeken!

1. Kijk naar het aantal zitplaatsen

Om een geschikte eettafel te vinden, moet je allereerst kijken naar het aantal zitplaatsen. Zoek je naar een tafel waar je met maximaal vier personen aan kunt zitten? Dan is het natuurlijk overbodig om een tafel met en lengte van 220 of 240 centimeter uit te zoeken.

eettafel

Komen er geregeld mensen over de vloer die blijven eten? Dan is het wel handig om een aantal extra zitplaatsen te hebben. Stel voor jezelf dus eerst vast hoeveel mensen er aan de eettafel moeten kunnen zitten voordat je op zoek gaat.

2. Meet de ruimte op

Weet je al waar jouw nieuwe eettafel moet komen te staan? Vergeet dan vooral niet om de ruimte eerst op te meten. Het zou immers zonde zijn wanneer je een tafel koopt die later toch niet blijkt te passen. Een rechthoekige of vierkante eettafel past vaak wel in iedere ruimte. Dergelijke tafels kun je namelijk met één kant tegen de muur aan zetten.

Indien je kiest voor een andere vorm eettafel, is dit natuurlijk niet ideaal. Meet daarom altijd eerst de ruimte op. Zodoende weet je precies wat er wel en niet mogelijk is voor wat betreft jouw eettafel.

3. Welke vorm heeft jouw voorkeur?

Is er niet veel ruimte voor een eettafel? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je geen al te grote tafel uitzoekt. Kijk echter nooit alleen naar het formaat. Nee, bedenk ook welke vorm jouw voorkeur heeft.

In veel woningen zien we vandaag de dag een rechthoekige eettafel. Daarnaast kiezen veel mensen voor een vierkante tafel. Vind je dit maar niets? Dan neig je waarschijnlijk naar een ronde tafel. Nadeel van zo’n tafel is dat er behoorlijk wat ruimte rondom de tafel moet zijn.

ovale eettafel

Je moet de stoelen immers wel fatsoenlijk naar achteren kunnen schuiven. Is hier de ruimte niet voor? Dan is een ovale eettafel misschien wel iets voor jou. Vandaag de dag zijn er allerlei leuke modellen ovale eettafels te koop. Ovale eettafels zijn vaak een stuk smaller, waardoor ze ook prima in een wat kleinere ruimte passen.

4. Waar moet het blad van gemaakt zijn?

Naast de vorm van een eettafel moet je ook kijken naar het blad. Veel eettafels hebben een houten blad. Er zit echter wel verschil in het soort hout. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een tafel met een mangohouten blad, maar ook voor een tafelblad van steigerhout. En zo zijn er nog talloze opties.

Jij hebt vast en zeker een voorkeur voor een bepaald materiaal. Neem dit dan ook mee wanneer je op zoek gaat naar een eettafel. Dit maakt het vinden van een geschikte eettafel een stuk makkelijker.

5. Vergeet het onderstel niet

Bij de zoektocht naar een geschikte eettafel kijken veel mensen naar de vorm en het blad. Dit zijn inderdaad twee belangrijke dingen. Een ander belangrijk onderdeel is het onderstel.

robuuste eettafel

Tegenwoordig kun je eettafels met allerlei verschillende onderstellen kopen, kijk bijvoorbeeld maar eens naar de tafels van Table du Sud. Je kunt kiezen voor een houten onderstel, maar ook voor een onderstel van staal. Daarbij komt dat de vorm van het onderstel ook verschilt. Zo zijn er tafels met een X-poot, een U-poot, hoekpoten en een middenpoot.

Richt je dus niet alleen tot het blad en de vorm van de tafel, maar bedenk ook wel onderstel jouw voorkeur geniet.