Hoe minimalistisch je ook leeft, kasten zijn in vrijwel iedere woning noodzakelijk. Gelukkig maar, want kasten kunnen ontzettend mooi staan en een belangrijk onderdeel zijn van jouw interieur.

Een nieuwe kast kiezen is dus leuk! We inspireren je daarom graag met mooie kasten en handige tips.

Een kast om te pronken

Unieke spullen mogen gezien worden. Heb je een speciale verzameling, souvenirs van verre reizen of andere bijzondere accessoires? Kies dan voor een open kast of een vitrinekast en laat zien wat je in huis hebt. Met mooie spullen mag je immers best pronken! Door ze in een open kast te plaatsen creëer je een omkaderde plek voor jouw schatten. Overzichtelijk én leuk om te bekijken.

Een kast als wandvulling

Een lege wand ziet er een stuk gezelliger uit met een mooie wandkast. Je kunt kiezen voor een grote (buffet)kast, een wat langer dressoir of een bijzondere wandkast als blikvanger. Wie op zoek gaat naar een unieke kast zal ontdekken dat er enorm veel keuze is: originele materialen, bijzonder houtsnijwerk of opvallende kleuren bijvoorbeeld. Dat kan wonderen doen voor je interieur!

Een wandkast als opberger

Door losse spullen een plek te geven in een kast vind je ze altijd gemakkelijk terug. Voor rust en overzicht in de kamer kun je dingen als gezelschapsspellen, administratiemappen, knutselspullen en speelgoed het beste achter gesloten deurtjes opbergen. Of bijvoorbeeld in een handige ladekast. Bedenk voor je een kast koopt goed welke dingen je er in wil kunnen opbergen en hoe je dat wil doen. Dit helpt je om de juiste kast te kiezen.

Kies jouw stijl

Of je nu een grote of een kleine kast kiest, het is toch één van de grotere meubelstukken in een kamer. Het is dan ook extra belangrijk dat een kast qua stijl en kleur matcht met je interieur. Er zijn ontzettend veel verschillende stijlen wandkasten, ga je voor robuust en industrieel of bijvoorbeeld liever voor klassiek en sierlijk?

Ben je er nog niet helemaal uit wat jouw stijl is? Klik even rond op Pinterest en maak een eigen board aan met wat je mooi vindt.

Nog een laatste tip

Klaar om op zoek te gaan naar de wandkast van je dromen? Leuk!

Voor je van start gaat hebben we nog één belangrijke tip: vergeet niet heel goed op te meten.

Denk daarbij in eerste plaats aan de hoogte en de breedte (zonde als de kast niet past), maar kijk ook even naar de draairuimte voor de deurtjes. Niets zo vervelend als er thuis pas achter komen dat de kast wél past, maar dat er niet genoeg ruimte is om de deuren of lades te volledig te openen 😉