Het inrichten van een kinderkamer is altijd weer een feestje. Neem de favoriete kleur en een lievelingsonderwerp van je kind en laat je creativiteit de vrije loop. Voor je het weet slaapt jouw prinsesje in haar eigen paleis of ligt je mini-brandweerman in zijn eigen kazerne. Met kleuren en meubels kun je veel doen, maar ook het kinderkamer behang heeft grote invloed op het geheel. Kies je voor ‘gewoon’ behang of juist voor fotobehang?

Wat kinderbehang betreft valt er veel te kiezen. We helpen je graag op weg:

Kinderbehang met een thema

Naast effen behang en behang met een simpel patroon, is er voor kinderkamers ook enorm veel themabehang verkrijgbaar. Zo is er kinderbehang met auto’s, paarden, bloemen, indianen, vliegtuigen, maar ook kinderbehang met bekende strip- of tekenfilmfiguren. Het favoriete behang van je kinderen maakt van hun slaapkamer een fantastische plek om te spelen en te slapen.

kinderbehang wolken

Kinderbehang met een behangrand

Voor een rustige uitstraling in bijvoorbeeld een babykamer, kies je het beste ook een rustig behang. Dit kan een effen behang zijn in een stijlvolle kleur of een behang met een rustig patroon. Wil je de muren toch nét wat extra’s geven, dan kun je over het (effen) kinderbehang een leuke behangrand plakken. De hoogte daarvan kun je zelf bepalen en de plaatjes op de behangrand zorgen voor een vrolijke sfeer.

kinderbehang met Woezel en Pip behangrand

Kinderbehang met Hello Kitty behangrand

Fotobehang in de kinderkamer

Fotobehang is de laatste jaren razend populair en dat is niet voor niets! De grote afbeeldingen die soms een complete muur bestrijken geven een bijzondere uitstraling aan iedere kamer. Ook voor kinderkamers is er veel keuze in fotobehang, voor baby’s, tieners en alle leeftijden daar tussenin.

Fotobehang

Fotobehang wereldkaart

Een rustige babykamer krijgt een unieke uitstraling door een bijpassend fotobehang op een van de muren te plaatsen. De kamer van je dochter tover je om in een klein paleisje met prachtig prinsessen fotobehang en autoliefhebbertjes stuiteren in het rond bij het zien van hun Cars slaapkamer met Cars fotobehang!

Prinsessen fotobehang

Cars fotobehang

Gewoon behang + fotobehang = de perfecte combi

Kies de meest opvallende muur voor een fotobehang en complimenteer die met bijpassend (neutraler) behang op de overige muren. Zo breng je focus aan in de kinderkamer en creëer je een mooie eenheid, zonder dat de kamer té druk wordt.

Kinderbehang

Out of the box

Ben je helemaal enthousiast geworden na het zien van al dat mooie kinderbehang? Wie out of the box denkt kan de meest te gekke behangetjes combineren voor een unieke, sfeervolle kinderkamer. De boven- en onderkant van een muur van een verschillend behang voorzien? Dat kan! Halverwege de muur overgaan op een ander patroon? Doen! Niets is te gek en alles kan, zolang jij en vooral je kind er blij van worden.

Kinderbehang paarden