Kleur is een heel belangrijk onderdeel van ieder interieur. Het kiezen van een kleur gaat daarom meestal niet over één nacht ijs (al kan een impulsieve keuze ook goed uitpakken). In dit artikel lees je meer over het opdoen van kleurinspiratie voor je interieur en over dé kleurentrends 2019.

Kleur doet iets met je

Van heldere, uitgesproken kleuren tot zachte pastelkleuren; kleuren doen iets met je interieur. Kleur zorgt voor sfeer, eenheid, stijl en een bepaald gevoel. Kies daarom niet alleen een kleur die je mooi vindt, maar kies ook op basis van wat die kleur met je doet. Bedenk welk gevoel een kleur bij je oproept en of deze past bij het type en de functie van de ruimte.

Zoek de juiste kleur

Kleurinspiratie kun je werkelijk overal op doen. Kijk overal waar je bent gericht om je heen en ontdek verfkleuren voor je interieur waar je misschien nog nooit eerder aan gedacht hebt. Ook onverwachte kleurcombinaties kunnen gaan opvallen wanneer je op zoek gaat naar kleur inspiratie voor de woon-of slaapkamer.

kleur inspiratie interieur

Voor nóg meer inspiratie zit je online ook goed. Check Pinterest en Instagram en laat je inspireren door de meest prachtige interieurs. In het kader van ‘beter goed gejat dan slecht verzonnen’ kun je hier je hart ophalen bij het zoeken van de juiste match. En wie weet spot je ook nog een aantal mooie meubels of accessoires die jouw styling tot een succes gaan maken.

Kleurentrends 2019

Ieder jaar mee doen met de nieuwste kleurentrends hoeft niet, maar mag wel! Sta je op het punt om je interieur van een nieuwe kleur te voorzien? Check dan de kleurentrends 2019.

Zit jouw favoriete kleur er bij?

De Flexa Kleur van 2019 is ‘Spiced Honey’. En omdat die kleur in verschillende stijlen heel goed tot zijn recht komt, heeft Flexa hier 4 kleurenpaletten aan gekoppeld voor extra inspiratie:

THINK-Palet

Een heel rustgevend kleurenpalet met kleuren die zijn gebaseerd op de verschillende kleuren van honing. Denk aan rijke natureltinten met een vleugje roze, diep bordeaux en een volwassen donkerblauw.

DREAM-Palet

Een sereen en volwassen kleurenpalet met zachte en warme kleuren als poeder roze, honingkleur en vergrijsd blauw. Deze kleurstijl brengt een vreedzame balans en rust in je interieur.

LOVE-palet

Een warm kleurenpalet met uiteenlopende kleuren: van bosgroen en donker turquoise tot pigmentrijk terracottarood en een aantal lichte natureltinten. Past goed bij een botanisch interieur.

ACT-palet

Een kleurenpalet voor een energiek interieur: Warme roodtinten, groen, zacht roze en blauw, grijs en wit. Dé kleuren voor een warm en uitnodigend interieur.

Een make-over voor je interieur

Sta jij inmiddels te popelen om je interieur te restylen met een nieuwe kleur? Zodra je een kleur gekozen hebt kun je aan de slag! Geef een muur een nieuw laagje verf en vul je interieur aan met accessoires in bijpassende kleur.

Natuurlijk kun je ook een stapje verder gaan en kiezen voor een heel nieuw interieur met meubels en accessoires in de juiste stijl én kleur. Zoek je meer inspiratie voor een nieuw interieur? Vraag dan gratis woonbrochures aan met meer informatie en inspiratie voor iedere kamer in huis.