De tijd dat een klok alleen praktisch nut had is voorbij. Een klok mag gezien worden! Een goede reden dus om op zoek te gaan naar een mooi exemplaar voor in je interieur.

Een klok is nuttig én mooi!

Als je klokken puur gebruikt om de tijd af te kunnen lezen, kun je in principe iedere klok kopen die je maar wil. Voor een stijlvol interieur kun je het nuttige beter met het aangename verenigen en een klok kopen die iets toevoegt aan de stijl van je interieur.

wandklok zwart
Klassieke wandklok met grote cijfers

Een wandklok kan altijd

Een wandklok past bij ieder interieur. Wandklokken kunnen gemaakt zijn van hout, glas, metaal of plastic en komen in allerlei vormen en maten. Welke wandklok het beste in jouw huis past, hangt af van de rest van je inrichting.

Klokken in een klassiek interieur

Klassieke interieurs hebben een warme uitstraling met veel traditionele kenmerken en intens kleurgebruik. Klokken met Romeinse cijfers doen het goed in een klassiek interieur. Dat geeft de klok een lekker authentieke uitstraling en het benadrukt de ‘oudheid’. Een klok met getallen in een ouderwets of klassiek font kan ook. Wel zo handig als je kinderen hebt die de klok moeten kunnen aflezen.

wandklok romeinse cijfers
Een wandklok met Romeinse cijfers past mooi in een klassiek interieur

Klokken in een retro interieur

Retro is weer helemaal in en komt daarom terug in veel interieurs: Van enkele retro blikvangers tot complete retro inrichtingen. Veel kleur, ronde vormen en grafische prints. Klokken die passen in een retro interieur kunnen analoog of digitaal zijn. Retro klokken hebben vaak een unieke en wat speelse look.

Retro wandklok
Rode wandklok met retro look

Klokken in een modern interieur

In een modern interieur zie je vooral strakke lijnen en rustige kleuren. Daarbij past een strak vormgegeven klok met een minimalistische look. Kies voor een klok in een rustige kleur of laat ‘m als het ware van de muur springen in een uitgesproken kleur die past bij het kleurenschema van je inrichting.

Deze moderne wandklok heeft geen cijfers en een mooie rode accentkleur

 

grote wandklok
Deze grote wandklok is een echte blikvanger in een strak en modern interieur

Klokken in een interieur waar ‘alles mag’

Niet ieder interieur heeft zo’n uitgesproken stijl als de hierboven genoemde voorbeelden. Een interieur kan ook meer gebaseerd zijn op een bepaalde kleur of heel unieke meubels en accessoires. Dan zoek je natuurlijk een klok die daarbij past en ligt er een wereld aan klokken voor je open. Er zijn grappige en bijzondere klokken, maar ook juist heel neutrale en onopvallende exemplaren.

wandklok vogelhuisje
Bijzondere klokken in de vorm van vogelhuisjes
unieke klok aan de wand
Deze wandklok heeft een unieke vorm en valt zeker op aan je muur

Een tafelklok is compact en stijlvol

Heb je al een mooi kunstwerk aan de muur hangen, maar zoek je nog iets voor op je dressoir of bureau? Kies dan een bijpassende Tafelklok. Deze neemt weinig ruimte in beslag, maar kan een waardevolle aanvulling zijn op je interieur!

blauwe tafelklok
Blauwe tafelklok in speelse setting

Tafelklokken zijn het perfecte accessoire voor op de schouw van de open haard, op een bijzettafel in de woonkamer, op je nachtkastje in de slaapkamer of bijvoorbeeld op je bureau in de studeerkamer.