Kunstgras op je balkon? Dat is zo gek nog niet! Dat je in een huis woont zonder tuin, betekent niet dat je geen groen kunt hebben. Je balkon is een heel geschikte plek voor planten, maar ook voor kunstgras. Dat vrolijkt de boel flink op en voelt ook nog eens heerlijk aan je (blote) voeten. 

kunstgras op je balkon

Kunstgras op je balkon

Van kunstgras op je balkon kun je jarenlang plezier hebben. En op de vlakke ondergrond van een balkon is het plaatsen van kunstgras ontzettend eenvoudig. Natuurlijk zijn er wel een paar dingen waar je op moet letten. Lees dus vooral even verder voor je met kunstgras in de weer gaat.

Meten en bestellen

Heb je de maten gemeten van het balkon? Dan kun je het kunstgras uit één stuk bestellen. Geen gedoe met leggen dus, want je hoeft het stuk kunstgras alleen maar uit te rollen.

Zorg voor een vlakke ondergrond

Voor je het kunstgras op je balkon legt is het wel belangrijk dat je controleert of de ondergrond vlak is. Dat geld voor het beton of de tegels, maar ook kleine oneffenheden onder je kunstgras kun je voelen. Even goed vegen of stofzuigen dus, voor je het kunstgras uitrolt.

Goede waterafvoer is belangrijk

Het is belangrijk dat de onderkant van kunstgras kan drogen. Een goede waterafvoer is dus noodzakelijk! Wat dat betreft zijn drainagetegels als ondergrond ideaal. Hout onder kunstgras kan niet goed drogen. Is het geen hardhout, dan zou je ondergrond dus kunnen gaan rotten. Bij een meer inpandig balkon waar geen regen komt kan hout wel goed gebruikt worden als ondergrond.

Vrolijke kleuren

Er zijn veel verschillende soorten kunstgras. Voor een natuurlijke aanblik is groen natuurlijk de beste kleur. Kies je liever voor een kleur die beter past bij het interieur van je woning? Dan is kunstgras voor op het balkon er ook in heel andere kleuren. Van sneeuwwit en neutraal grijs tot vrolijk roze kunstgras, de keuze is aan jou!