Heb je het niet zo heel erg op de stad, en wil je landelijk wonen? Je hebt groot gelijk. Landelijk wonen heeft een aantal grote voordelen. Maar even los van die voordelen, de landelijke interieurstijl spreekt enorm veel mensen aan. En dat is terecht, want het is prachtig en stijlvol.

Je zou kunnen zeggen dat landelijk, het tegenovergestelde is van een modern interieur.

landelijke interieur ideeen

5 voordelen van landelijk wonen

Alle voordelen van het wonen op het platteland, of in ieder geval niet in een drukke stad, zijn onder andere:
1. Het is beter betaalbaar
2. Doorgaans minder diefstal
3. Makkelijker parkeren
4. Genieten van de natuur en rust
5. Ons kent ons sfeer

Wellicht zijn er nog wel meer voordelen die voor jou van toepassing zijn als het gaat om landelijk wonen. Een voorwaarde is wel dat je tegen de rust kunt.

Wat mij een tijdje geleden is opgevallen toen ik in Friesland was,(woon zelf in Haarlem) was dat veel woningen er pico bello uitzagen. Wat een tegenstelling tot de huizen in de randstad! In de randstad is natuurlijk zo veel afleiding, dat de staat van je huis en je interier al snel op het tweede plan komt.

De beste tips voor een landelijk interieur

Als je landelijk woont, dan heb je vaak meer ruimte in een koopwoning. Daar kun je dan ook dankbaar gebruik van maken! Zo kun je in de tuin waarschijnlijk vrij eenvoudig een tafeltennistafel kwijt, in de garage een pooltafel, en in de kelder je fitnessapparaten.

Maar je bent natuurlijk ook op zoek naar interieur ideeën die je huis een landelijk karakter geven!

landelijk wonen interieur hout

Wat het leuke is van die ruimte, is dat je enorm veel accessoires kunt kopen. Maar het is tegelijkertijd ook wel een uitdaging om een beetje structuur in die accessoires te krijgen. Een aantal landelijke interieur ideeën:

1. Woon je echt op het platteland, dan kan het leuk zijn om wat oud nostalgisch materiaal van de boer als wanddecoratie te gebruiken.
2. Ga eens naar een landelijk restaurant die aandacht heeft besteed aan zijn interieur. Wedden dat je daar leuke ideeën op doet!
3. Verwerk veel bloemen en planten in je woning. Dat geeft je een landelijk gevoel en maakt de ruimte gezelliger.
4. Grote attributen zien er vaak professioneel uit. Aangezien je waarschijnlijk toch de ruimte hebt kun je eenvoudig grote spullen kwijt.
5. Gebruik werktuigen en spullen die echt van het land komen in je tuin. Bijvoorbeeld een melkbus of een drinkbak met een mooie bloem erin.
6. Gebruik in je interieur veel natuurlijke materialen, zoals hout, riet, maar ook bijzondere items als denneappels, boomschors, eikels of riet.
7. Wees creatief met hout en figuurtjes. Daar kun je echt vrolijk van worden!
8. Behalve hout als attributen en bijvoorbeeld wanddecoratie, vormen het plafond, de muren en de vloer de basis. Als die van hout zijn gemaakt (of een hout look hebben) is dat al heel sfeerbepalend.
landelijk interieur

Ik hoop dat je wat aan deze interieur ideeen voor landelijk wonen hebt. Zelf inspiratie en leuke tips? Mail ons!