Eigenlijk is het gek dat nog niet iedereen alleen maar ledlampen in zijn woning heeft, gezien de enorme voordelen. De gedachte dat het minder sfeer geeft is achterhaald, en het is veel voordeliger dan een gewone lamp. In dit artikel lees je de voordelen van led verlichting.

LED staat overigens voor ‘Light Emitting Diode’. Anders gezegd: een lichtgevende diodes.

Kies voor warm of wit

Aan de hand van onderstaande getallen, kun je een inschatting maken wat voor type ledlamp je graag in je woning wilt hebben. Waar de meeste mensen voor kiezen:

Slaapkamer – Warme kleur

Woonkamer – Neutrale kleur

Badkamer – Witte kleur

Gang – Neutrale kleur

Creëer sfeer met Led

Er zijn steeds leukere ledlampen te kopen. Je zou het misschien niet zeggen, maar de lampen die je hieronder ziet zijn allemaal 100% led! Deze leds zorgen voor een mooie warme sfeer in de woning.

 

Voor neutraler daglicht, zien de peertjes er zo uit.

Je hebt ook veel wildere oplossingen, die de ruimte helemaal omtoveren tot iets bijzonders. Goedkoop zijn ze meestal niet.

Je kunt met Led overigens ook kiezen voor een lichtere kleur, en dat licht indirect gebruiken. Bijvoorbeeld door een ledstrip op een kast of in een wand te verwerken.

De voordelen van led

Led verlichting heeft meerdere voordelen. Hierbij de belangrijkste voordelen uitgelegd:

Zuiniger

Voor de meesten is het geen groot nieuws; led verlichting is stukken energiezuiniger. Maar hoeveel precies? Over het algemeen kun je stellen dat Led tot zo’n 80% zuiniger kan zijn dan de traditionele verlichting. Dat komt omdat 95% van de energie wordt omgezet in licht, en slechts 5% in warmte. Bij normale lampen is dit meestal andersom!

Veiliger

Een ander voordeel is dat leds veiliger zijn. Omdat er zo weinig warmte wordt afgegeven, is de kans op verbrande vingers (of erger) minimaal.

Omdat Leds niet gemaakt zijn van glas, en breken niet zo snel.

Duurzamer

En tot slot is een groot voordeel dat je ze veel minder snel hoeft te vervangen. De meeste leds gaan tussen de 20.000 en 40.000 branduren mee, sommigen wel tot 50.000. Dat halen de meeste normale lampen niet.

Ook dat maakt het goedkoper, en minder gedoe om ze te vervangen!