Door middel van ledstrips creëer je een stijlvol lichteffect in de badkamer dankzij de strakke lichtlijnen van de strips waardoor de ruimte extra geaccentueerd wordt. Ga door met lezen om een aantal tips en inspiratie ideeën te treffen als je ledstrips in de badkamer gaat plaatsen.

ledstrips in de badkamer

Waarom ledstrips in de badkamer?

Je kunt ledstrips in de badkamer plaatsen om een apart licht effect te creëren. Dit maakt de sfeer in je badkamer vele malen gezelliger en moderner. Daarnaast krijg je badkamer ook een luxere uitstraling. Ledstrips worden in mooie strakke lichtlijnen gemonteerd, gaan zuinig met het energieverbruik om en zijn milieuvriendelijk.

Zorg voor een correcte montage

Je kunt ledstrips vrij gemakkelijk zelf monteren als je maar rekening houdt met de locatie van het plaatsen in verband met stroom. De meeste mensen kiezen voor het plaatsen van ledstrips in de badkamer tegen de muurtegels, onder de badkuip, achter de spiegel of tussen de tegels in de douche.

Gebruik ledstrip profielen

Maak gebruik van ledstrip profielen als je de ledstrip wilt gebruiken als indirecte verlichting achter een meubelstuk of spiegel. Het licht wordt namelijk gelijkmatig over de strip verdeeld en het wordt mogelijk om de ledstrips minder opvallend te maken.

Pas de afmetingen naar wens aan

Je kunt de afmetingen zelf aanpassen door de strips met elkaar te verbinden of door de strips naar wens in te korten. Zo maak je een standaard ledstrip de ideale lengte voor je eigen situatie.

Bepaal de sfeer

De sfeer van led verlichting bepaal je zelf door de juiste kleurtemperatuur te kiezen. Elke kleur brengt namelijk een ander lichteffect met zich mee, wat het belangrijk maakt om goed te checken welk soort kleur je gaat kiezen. Zo zijn er RGB led strips die tegenwoordig namelijk in vrijwel elke kleur en kleurtemperatuur beschikbaar bij de meeste bouwmarkten of online speciaalzaken voor klussers. Denk zo bijvoorbeeld aan de vele soorten kleuren ‘wit’, waarbij elke kleur een ander gevoel met zich meebrengt. Naast de kleur is het ook slim om in een dimmer te investeren zodat je zelf de kracht van het licht kunt bepalen.

badkamer inrichten douche cabine

Glanzende badkamertegels, wat nu?

Heb je glanzende badkamertegels, dan is het licht van de ledstrips meestal goed zichtbaar dankzij het spiegeleffect van de oppervlakte. Het is dan ook essentieel om de ledstrips te plaatsen zodat deze niet direct op de badkamertegels zijn gericht.

Staat het monteren van ledstrips in de badkamer op de planning? Dan is het belangrijk om de te zorgen dat je op de hoogte bent van de stappen die je moet nemen. Op deze manier ben je verzekerd van een prachtig eindresultaat waar je zeker tevreden mee kunt zijn en daarnaast weet je zeker dat je kiest voor kwaliteit en professionaliteit.