Is je interieur helemaal naar je zin? Dan wil je dat natuurlijk ook goed kunnen zíen. Door goede verlichting komt je inrichting helemaal tot zijn recht. Bovendien zorgt de juiste verlichting ook voor een sfeervolle uitstraling. Om de juiste sfeer te creëren heb je meer nodig dan een simpele plafondlamp. Denk ook eens aan spotjes, tafellampen en ledstrips en ga creatief aan de slag met verlichting in je woning.

Ledverlichting bij de trap

Goede verlichting is heel belangrijk

De meeste veelgebruikte lampen hebben 1 of enkele lichtpunten om de omgeving te verlichten. Een plafondlamp schijnt vaak wijd in de ruimte er omheen, en spotjes mikken hun licht op specifieke onderdelen van je interieur, zoals de boekenkast of het aanrecht. Dit soort lampen zijn de basis van je verlichting en dienen voor een groot deel ook het praktisch nut. Er moet immers wel voldoende licht in huis zijn.

De leds vormen vooral ondersteuning. Een stukje sfeer door het toevoegen van kleur, of juist extra licht zodat je makkelijker iets kunt pakken, zoals leds bij een kledingkast.

leds kledingkast
Ledverlichting is ideaal voor in de kledingkast

Verrijk je interieur met sfeerverlichting

Heb je een goede basis van lampen in huis, kijk dan nog eens goed rond. Welke details in je woning zijn nu onderbelicht? Subtiele, extra, verlichting kan op veel plaatsen stijl, sfeer en kleur toevoegen en daarmee echt een verrijking zijn van je interieur.

led verlichting
Indirect licht van ledstrips is ’s nachts erg prettig

Creatief aan de slag met ledstrips

Ledstrips zijn perfect voor decoratieve verlichting in je woning. De (lange) stroken met kleine ledlampjes zijn perfect om objecten in je woning extra te benadrukken en gericht te verlichten. Je kunt ze dus gebruiken om een kunstwerk of ander geliefd voorwerp in de spotlight te zetten. Ledstrips werken ook goed als indirecte verlichting achter een klok of wandpaneel, langs een plint of onder een kastje of bureau.

ledstrips keuken
Ledstrips geven je keuken nét dat beetje extra…
trapgat licht
Geef je trap extra stijl met ledstrips onder je traptreden!

Speel met kleur

Voor een sfeervol interieur is de kleur van licht enorm belangrijk. Van nature neig je wellicht naar wit of geel licht. Maar er zijn ook ledstrips waarbij je met een afstandbediening de kleur van de verlichting kunt aanpassen. Kies rood licht voor een warme uitstraling, paars voor een mysterieuze look en groen voor harmonie in je interieur.

gekleurde ledstrip
Met leds kun je een gaaf kleur effect geven aan de ruimte

DIY met ledstrips

Het kan je even afschrikken dat je ledstrips ‘op de rol’ koopt, maar dit is juist een groot voordeel. Kijk bijvoorbeeld eens naar de ledstrips van Karwei. Die zijn er in diverse lengtes en met verschillende kleuren licht.

Kies een lengte die het meest in de buurt komt bij wat je nodig hebt. Toch te lang of te kort? Je kunt een ledstrip zelf korter maken óf koppelen aan een andere ledstrip, om een langere afstand te verlichten. Zo past een ledstrip altijd waar jij ‘m wil hebben!

ledstrip knippen
Met een schaar knip je de ledstrip op maat.