De bank is een van de belangrijkste meubelstukken in huis. Niet gek ook, als je bedenkt dat we er gemiddeld zo’n 4 uur per dag op doorbrengen. Het is dé plek om lekker te relaxen. Op onze bank lezen we en kijken we tv, maar op de bank wordt ook gegeten, geslapen en geknuffeld. Belangrijk dus dat je een comfortabele bank hebt. 

Het oog wil ook wat

Natuurlijk moet een bank niet alleen comfortabel zijn, maar ook mooi! Een bankstel is immers een groot meubelstuk en valt daardoor goed op in je interieur. Gelukkig valt er genoeg te kiezen en hoef je daar niet altijd de hoofdprijs voor te betalen. Lekker zitten op een mooie bank hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn.

hoekbank in woonkamer

De zoektocht naar een nieuwe bank

Bij het kiezen van een stijlvolle en comfortabele bank moet je met een aantal dingen rekening. Natuurlijk hebben die keuzes ook invloed op de prijs van je bankstel. Toch zijn er ook meer dan genoeg banken die precies passen bij jouw wensen, zonder een al te hoog prijskaartje. Je zoektocht begint met goede voorbereiding, denk daarom eens na over de volgende dingen:

Ruimte

Allereerst is het goed als je duidelijk in beeld hebt hoeveel ruimte je hebt om een bankstel in te plaatsen. Niets zo vervelend als thuis komen met een prachtig bankstel dat niet in je zithoek past…

twee bankstellen in woonkamer
Een grotere (hoek)bank heeft veel zitplaatsen, maar je kunt ook kiezen voor twee kleinere bankstellen.

Aantal zitplaatsen

Als je bijna altijd met z’n tweeën op de bank zit, heb je een minder grote bank nodig dan wanneer je een groot gezin hebt of vaak familie of vrienden over de vloer hebt. Wil je ook kunnen liggen op je bank? Houd daar dan rekening mee bij het bepalen van het aantal zitplaatsen.

Stijl

Er bestaan hele moderne banken met rechte lijnen, maar ook meer knusse banken met ronde vormen. Daarnaast kun je ook nog een keuze maken uit een rechte bank, een loungebank of een hoekbank. Voor alles is wat te zeggen, het gaat er om wat jij mooi vindt.

bankstel

Comfort

Test een bank vooral even goed uit voor je ‘m aanschaft. De een zit het liefst op een stevige bank met wat hardere zitting, terwijl de anders het liefst een beetje wegzakt tussen de kussens. Even uitproberen dus en veel ‘proefzitten’ voor je een bank besteld.

Modern bankstel

Kleur en materiaal

Zoveel mensen, zoveel wensen. Daarom worden banken geleverd in een ruime keuze aan materialen en stoffen. Jouw favoriete hoekbank ziet er van leer of suède heel anders uit dan wanneer deze met een bontgekleurde stof is bekleed. Je keuze hierin hangt af van je interieur en de uitstraling en sfeer die je in huis wil creëren.

Nadenken, oriënteren, shoppen!

Bovenstaande lijstje kan je helpen goed in beeld te krijgen naar wat voor bank op op zoek bent. Dan is het nu tijd om te shoppen. Oriënteer je online en selecteer bijvoorbeeld eens 3 hoekbanken die passen bij je wensen. Ga dan naar de showroom en probeer de banken uit. Zitten ze lekker?  Hoe voelt de bekleding? Wat vind je van de kleur?

showroom bankstellen
In een showroom kun je jouw favoriete bankstellen uittesten

Is een bankstel duur?

Het ene bankstel is het andere niet en er zijn zeker bankstellen waar je een fortuin voor neer moet leggen. Maar lekker zitten hoeft echt niet duur te zijn. Bij hoekbanken.nl betaal je bijvoorbeeld nooit teveel voor jouw nieuwe bankstel. Als de bank vervolgens ook nog eens wordt thuisbezorgd zit je pas echt goed. Ga maar vast plek maken in de woonkamer…je nieuwe bank komt er aan!