Op zoek naar inspiratie voor in je tuin? Als je dol bent op werken in je tuin, dan moet je deze blog lezen. We gaan allemaal graag aan de slag in onze tuin. Vaak hebben we hier al vele mooie planten en struiken staan. Sommigen van ons hebben zelfs indrukwekkende bomen achter in de tuin staan. De planten en struiken die je hebt, hou je graag bij. Wellicht heb je een kornoelje struik waar je dol op bent, bijvoorbeeld. Maar het kan ook zijn dat het tijd is voor iets anders. Wellicht hebben sommige planten hun beste tijd gehad, of wil je simpelweg je tuin een andere uitstraling geven. In deze blog laten we je zien welke interessante mogelijkheden je hebt qua planten en struiken.

tuinieren

Kies voor hoge struiken

Wist je dat hoge struiken helemaal in zijn op dit moment? Met een hoge struik maak je een hoop indruk. Bovendien heb je bij veel aanbieders de keuze tussen diverse hoogtes. En geloof ons, sommige struiken zijn echt heel hoog. Hoge struiken zien er niet alleen indrukwekkend uit, maar ze gaan ook met verschillende voordelen gepaard. Zo zorgt een hoge struik voor een directe afscheiding tussen jouw tuin en de tuin van je buren. Ook wordt de inkijk in je tuin beperkt, of dit nu voor of achter is. Dat komt je privacy alleen maar ten goede en hierdoor zit je ook meer op je gemak in je eigen tuin. Nu is de tijd om goed na te denken over welke hoge struik het beste in jouw tuin past.

Kornoelje struiken

Ook kornoelje struiken zijn helemaal in op dit moment en daarom de perfecte keuze voor jouw tuin. Kornoelje struiken kunnen tot de hoge struiken gerekend worden, alhoewel ze in allerlei formaten verkrijgbaar zijn. Over het algemeen kunnen deze struiken getypeerd worden als compacte bomen die uit meerdere stammen bestaan, maar het kan ook kleinere bodem bedekkende struiken zijn. Het mooie aan een kornoelje struik is dat deze struik er ieder seizoen anders uit ziet. Qua kleuren kun je van alles verwachten, bijvoorbeeld geel en rood. In de zomer zijn er vruchten te vinden tussen de mooie bloemen.

 

Kornoelje struiken zijn er in allerlei varianten. Bekend zijn de grote struiken die bestaan uit meerdere stammen en hierdoor ook als kleine boom getypeerd kunnen worden. Daarnaast zijn er kleinere varianten. Een goed voorbeeld hiervan is de dwerg koernoelje. Deze struiken worden ook wel dwergheesters genoemd. Deze kleinere varianten zijn goede keuzes als je op zoek bent naar een bodem bedekker. Ben je op zoek naar een winterharde variant, dan is de Cornus mas een goede keuze. Deze kornoelje variant bloeit tijdens de maanden februari, maart en april.

Hortensia

De hortensia is al jarenlang één van de populairste bloemen van ons land. In menig tuin is deze plant terug te vinden. Wellicht heb je ooit al wel eens een hortensia in de tuin gehad, of zit je er al voor langere tijd over na te denken om hortensia’s in je tuin te planten. Nu is het moment om hiervoor te kiezen. Er zijn meerdere varianten van deze plant verkrijgbaar. Met een hoogte van 1 tot 1.5 meter is dit een bloem die relatief hoog kan worden.