Wat zijn de lounge dining trends van 2018? Het is tegenwoordig helemaal in om binnen mee te nemen naar buiten. Is het lekker weer dan ga je lekker loungen in je loungeset. Wanneer het te warm is om binnen te eten, eet je natuurlijk buiten.

Met een lounge dining set profiteer je van beide. Er is tegenwoordig een heleboel keuze in lounge dining sets. Zo zit er altijd wel wat voor je bij. Lees snel verder en bekijk de lounge dining trends van 2018!

Wicker Lounge dining sets

Een wicker lounge dining set, wicker is kortgezegd hoogwaardig kunststof vlechtwerk welke qua stijl gebaseerd is op de het vlechtwerk van de rotanpalm uit de tropische regenwouden. Het grote voordeel van het kunststof wicker materiaal is dat het licht is, sterk, weersbestendig en bovendien erg makkelijk schoon is te maken. Een lounge dining set is natuurlijk een set waar je lekker aan wilt loungen maar ook comfortabel aan wilt eten. Je kunt het ook zien als een loungeset met een hoge tuintafel en een hoge bank met een comfortabele zit. Wanneer je kiest voor een duurzame wicker lounge dining set heb je weer diverse kleuren en soorten sets. Bestaat jouw gezin uit vijf personen ook dan is er voor jou zeker weten een geschikt lounge dining set in een grijze of donkere kleur. Ook als je met de hele familie wilt loungen en dineren zijn er zeer geschikte sets te verkrijgen met bijvoorbeeld tien zitplaatsen.

Een polywood lounge dining set

Een polywood lounge dining set, wat is dit precies? De meeste lounge dining sets zijn vervaardigd uit een onderhoudsvrij aluminium frame. Dit frame is weer omwikkeld met weerbestendig wicker draad: zo kun je het hele jaar genieten. Wanneer je een lounge dining set hebt wordt er natuurlijk op geleefd. In de ochtendzon wordt er lekker ontbeten en ’s avonds wordt er gezellig gegeten. Natuurlijk ontbreekt het ook niet aan een lekker wijntje bij het ondergaan van de zon. Waar geleefd wordt mag er geknoeid worden.

Met een polywood tuintafel op je lounge dining set hoef jij je geen zorgen te maken over vuil en viezigheid. Polywood is kunststof in houtstructuur en daardoor ontzettend onderhoudsvriendelijk maar ook heel stijlvol. Polywood lijkt op hout, is weerbestendig, licht van gewicht en makkelijk in onderhoud. Met het juiste onderhoud blijft je polywood blijvend mooi. De tafelbladen gemaakt van Polywood zijn verkrijgbaar in rechthoekige en vierkante vormen en verkrijgbaar in bijna elke gewenste maatvoering.

Lounge Dining sets in verschillende opstellingen

Je kunt je lounge dining sets neerzetten in verschillende opstellingen. Wanneer je kiest voor een L-opstelling kan je een keuze maken tussen een linker- en rechteropstelling, je kunt je loungebanken dus op een verschillende manieren neerzetten. Wanneer je geen rekening wilt houden met openslaande deuren uit je huis of een bepaalde hoek in je tuin is een loungebank hoekopstelling het makkelijkst.

Hierbij zijn alle zijdes van de bank gelijk. Houd je van speelsheid en wil je niet steeds dezelfde opstelling? Kies dan een lounge dining set met losse elementen. Zo kun je wisselen van opstelling en je aanpassen aan de gasten die er zijn.

Lounge Dining trend: Een set met all weather kussens

All weather, geschikt voor elke weersomstandigheid. In Nederland kennen we een heleboel wisselende temperaturen en weersomstandigheden. Niks is vervelender om steeds je kussen te moeten opbergen.

Je hebt eerder al gelezen over het onderhoudsvriendelijke wicker en een duurzaam polywood tafelblad. Wanneer je je helemaal geen zorgen meer wilt maken kies je ook voor all weather kussens in je lounge dining set. De all weather kussens zijn gemaakt van een textilene hoes welke voorzien is van een sneldrogende vulling. Na een oer Hollandse regenbui zijn ze na ongeveer twee uur weer droog, je kunt daarna weer lekker genieten.