Heerlijk loungen in je eigen tuin voelt stiekem een klein beetje als vakantie. En wie wil dat nou niet? Met onze leuke lounge ideeën voor de tuin kunnen de voetjes deze zomer omhoog. Lekker luieren op je nieuwe loungebank of in je vrolijk gekleurde hangmat…we love it!

Loungesets: voor ieder wat wils

Robuuste steigerhouten loungebanken, stijlvolle kunststof loungesets of een hangend matras of hangmat…loungen in de tuin kan op allerlei soorten meubels. De belangrijkste vereiste? Het moet lekker zitten. Zó lekker, dat je er het liefst de hele dag wil vertoeven.

Vind inspiratie en de mooiste sets bij tuin lounge Tuinmeubelshop.nl

Hoe meer kussens hoe beter

Om dat zitcomfort nog wat te verhogen, zorg je voor extra veel kussens. De kussens waar je op zit mogen aan de stevige kant zijn. Ga verder vooral voor comfortabele zachte kussens, zodat je in iedere houding lekker kunt zitten of liggen.

loungen in tuin

Maak het gezellig

Een loungeset in je tuin is eigenlijk een stukje woonkamer, maar dan buiten. Net als binnen mag je hier dus ook naar hartelust accessoires toevoegen. Een leuk vaasje met bloemen, kaarsjes, lampionnetjes of slingers, Niets is te gek, zolang jij je thuis voelt.

Relaxen in de tuin

Extra leuk als de bloemen in de vaasjes uit eigen tuin komen!

Loungen tot in de late uurtjes

Een zomerdag kan nog zo warm zijn, laat op de avond wordt het altijd frisser. Een paar vrolijke dekentjes houden je benen wel warm. Extra warm wordt het als je bij de loungemeubels zorgt voor een vuurkorf of een tafelhaard. Behalve voor warmte, zorgt dat ook voor extra sfeer. Wijntje er bij en chillen maar!

Next level loungen in eigen tuin

Er is altijd baas boven baas. Is een gewone loungeset niet genoeg en wil je echt optimaal kunnen relaxen in je eigen achtertuin? Breid je loungehoek dan uit met een hot tub of sauna. Super luxe, maar voor liefhebbers van bubbels of stoom echt ultiem genieten.

loungen in de tuin
Je kunt jouw loungehoekje in de tuin natuurlijk zo luxe en uitgebreid maken als je zelf wil!

Een (deels) overdekte loungeplek in je tuin is ook nog een optie. Goed weer is nooit gegarandeerd, maar met een overkapping zit je sowieso droog. Zo’n overkapping biedt trouwens ook ruimte voor een buitenkeuken. Voor alle keukenprinsessen en tuinkoks een extra manier om te kunnen genieten en relaxen in eigen tuin. Terwijl familie en vrienden chillen op de kussens van je loungeset, maak jij in een handomdraai culinaire hapjes of een complete maaltijd.

loungen hot tub in tuin
Je eigen hot tub: Luxe, maar zó relaxed

Bonustip: Wacht niet op het ideale moment

Het perfecte plaatje in je hoofd staat bol van dingen als ‘zonnig weer’, ‘rust’, ‘stilte’, enzovoorts. Maar vergeet niet dat je soms juist relaxt de dag door gaat als je even stil staat, ook al is dat middenin de drukte. Kies er dus voor om even die kop koffie op je loungebank in de tuin te drinken of plof op je nieuwe loungeset voor een snelle lunch. Gun jezelf die kleine moment en je zult ontdekken dat die idealer zijn dan het wachten op perfecte timing die niet bestaat.

loungen en koffie in de tuin