Dit voorjaar mogen we genieten van veel zon. Aangezien ik een extreme zonaanbidder ben en dus maximaal wil genieten in mijn tuin, leek het mij leuk om het eens te hebben over loungen in je tuin.

loungen in tuin

De oorsprong van loungen

Loungen is gaandeweg de jaren steeds populairder geworden. Loungen is een vorm om tot rust te komen. Een combinatie van comfortabel zitten, liggen in bijvoorbeeld een hangmat of relaxen op kussens en toegankelijke muziek. Loungen symboliseert het goede leven. Met een lekker koud wijntje op tafel, je favoriete tijdschrift op je schoot en op de achtergrond een chill-house deuntje van Supperclub…

Je kunt natuurlijk heerlijk wegzakken in een loungeset in de tuin. De grote stoelen en banken met de comfortabele kussens zijn een weldaad voor elke levensgenieter. Wil je het exclusief maken? Dan eet je er ook nog eens sushi bij en kies je voor een overheerlijke wijn of cocktail.

Hoe is loungen ontstaan?

Loungen is eigenlijk begonnen als een muziekstijl in diverse clubs en bars. Het moest mensen vooral op hun gemak stellen. Dat idee is langzaam maar zeker overgeslagen naar tuinmeubelen. Zo zijn ook de lounge tuinsets ontstaan. Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken uit het leven van alledag. Bijna iedereen heeft wel een lounge tuinmeubel set in de tuin staan.

Loungen in de tuin

De laatste jaren is loungen in de tuin helemaal populair geworden. Je kunt heerlijk wegzakken in een loungeset in de tuin. De grote stoelen en banken met de comfortabele kussens zijn populair voor elke levensgenieter.

Loungesets kun je ook wel zien als het verlengstuk van je woonkamer. Je plaatst deze in een tuin, serre of op een terras. Je neemt als het ware de comfort van binnen mee naar buiten. Wanneer je op zoek bent naar een goedkope tuinmeubelset voor in de tuin om te kunnen loungen, dan zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Op het internet kun je vaak prima slagen door het aanschaffen van goedkope lounge tuinmeubelen, zoals bijvoorbeeld bij Garden Gallery.

Een open haard in je tuin

Zelf heb ik een vuurkorf in de tuin staan, maar een open haard is natuurlijk veel cooler. Er komen er steeds meer op de markt, kijk bijvoorbeeld eens naar de happy cocooning vuurtafel. Het is een eigentijdse oplossing voor een open haard in de tuin. Rondom deze vuurtafel kun je natuurlijk alle lounge meubels kwijt. Ze zijn in diverse vormen verkrijgbaar. Warmte, gezelligheid en sfeer worden op deze wijze uitstekend gerealiseerd. Een overheerlijk wijntje mag hierbij natuurlijk niet ontbreken.

loungen in de tuin

Een hot tub of sauna

Wat je de laatste jaren steeds meer ziet, en wat eigenlijk een vorm van loungen is, is een hot tub in de tuin. Heerlijk tot rust komen in een warm bad met bubbels. Vroeger was dit alleen mogelijk voor de hele rijke mensen, maar het wordt qua prijzen steeds toegankelijker voor iedereen (je hebt al iets staan vanaf een euro of 700, 800).

Hetzelfde geldt voor een sauna, steeds meer mensen hebben een sauna in de tuin of in huis om even heerlijk te ontspannen na een drukke dag. Kortom, voldoende mogelijkheden om te loungen in je eigen tuin!