Het hele jaar door zijn we bewust of onbewust bezig met het stylen van ons interieur. Een likje verf, een nieuw meubel, mooie accessoires of een complete verbouwing zorgen ervoor dat ons huis er iedere keer prachtig bij staat. Maar hoe zit dat met je tuin?

Maak de tuin in orde

Het klaarmaken van je tuin begint helaas vaak met puinruimen. Onkruid wieden, gras maaien, en het weggooien van vergeten buitenspeelgoed en kapotte tuinmeubelen. Daarna gaan we aan de slag met de plantjes.

Tuinieren

Aan de slag met je planten

Heb je veel vaste planten, dan hoef je waarschijnlijk enkel wat lege plekjes op te vullen. Zijn er grote stukken tuin leeg, dan is het voorjaar een uitstekend moment om nieuwe planten te planten. Zorg gelijk voor nieuwe tuinaarde voor al je planten en je zult zien dat je tuin in no-time opknapt.

Geniet van het buitenleven

Ben je van plan veel van het buitenleven in je tuin te genieten? Dan is er meer nodig. Je tuin wordt dan eigenlijk een verlengde van je woonkamer. Hoe leuk is het dan als je tuin qua styling ook echt past bij je interieur binnen? Daar heb je immers bewuste keuzes gemaakt voor kleur en stijl die passen bij wat jullie mooi vinden. Bij Tuinmeubelshop.nl heb je volop keuze om er buiten ook écht iets moois van te maken.

tuin

Zo match je jouw binnen- en buiteninterieur

Door binnen- en buiteninterieur te matchen creëer je een duidelijke stijl en een rustig, overzichtelijk geheel. Maar waar let je op bij het matchen van binnen en buiten?

Relaxen in de tuin

 • Kleuren

  Heb je binnen een specifieke kleur gebruikt? Laat die kleur dan buiten terugkomen. Bijvoorbeeld in je planten, op de tuinkussens of door leuke accessoires neer te zetten.

 • Materialen

  Dat je voor buiten (net als voor binnen) ook uit diverse materialen kunt kiezen wordt al duidelijk als je eens kijkt naar de collectie Hartman tuinmeubelen. Die zijn er in allerlei soorten en maten! Zijn je meubels binnen van kunststof, metaal of hout? Kies dan buiten voor datzelfde materiaal (liefst in dezelfde kleur).

tuinmeubeltrends 2017

 • Vormen

  Houd je van strakke lijnen of juist meer van ronde vormen? Kies daar dan ook buiten voor. Dat geldt voor meubels, maar bijvoorbeeld ook de randen van je plantenperkjes en het tuinpad.

  tuin accessoires

 • Accessoires

  Door accessoires op tafel te zetten, een tuincanvas aan de schutting te hangen of leuke kussentjes op je loungeset te leggen kun je ervoor zorgen dat je tuin echt één geheel wordt met je woonkamer. Misschien kun je (deels) zelfs wel dezelfde accessoires gebruiken?

trends tuin 2014

TIP: Vergeet vooral niet om ook ‘andersom’ te denken. Wanneer je tuin matcht met je interieur, kun je dat nog weer extra accentueren door een paar bloemen of een plantje uit je tuin te halen en die juist binnen op tafel te zetten.