Ga je binnenkort je woonkamer opnieuw inrichten? En ben je op zoek naar inspiratie voor een nieuw interieur? In dit artikel laten we jou kennismaken met de minimalistisch-chique stijl. Iedereen weet dat minimalistisch staat voor strak en onberispelijk. Zo min mogelijk onnodige attributen. Geen tv-meubel bijvoorbeeld, maar een zwevende tv kast. Is dit design voor jou te clean? Dan is de minimalistische-chique stijl misschien wel wat voor jou. Lees snel verder en ontdek wat deze stijl kan betekenen voor jouw woonkamer. 

tv meubel

Scandinavische elementen en modern-Aziatisch invloeden

Als minimalistisch voor strak en onberispelijk staat, wat is dan precies een minimalistische-chique interieur? Simpel gezegd is dit iets meer dan minimalistisch. Deze eenvoudige uitleg zou geen recht doen aan de stijl. Daarom proberen we het in iets meer woorden te omschrijven.

In minimalistisch-chique zie je lijnen van Scandinavische elementen en modern-Aziatisch invloeden. Door deze twee stijlen te mixen, krijg je een eenvoudig, maar elegant geheel. Zo kun je rust in je interieur brengen zonder dat het te koud en onberispelijk wordt. Kun je je hier nog niks bij voorstellen? Geen probleem, we leggen het je uit aan de hand van een aantal praktische tips.

Less is more

Nu je weet wat minimalistische-chique betekent, wil je het natuurlijk zo snel mogelijk toepassen op je woonkamer. Maar hoe werkt dit nu in de praktijk? In het algemeen geldt voor deze stijl: less is more. Dat wil zeggen dat je niet te veel meubels neerzet. Ook kun je het beste spullen kiezen die een krachtige uitstraling hebben. Of spullen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Zo zorg je voor een kalme basis.

Nog een goede tip: Wissel harde, rechte items af met zachte items met contouren. Zo voorkom je dat een minimalistisch interieur saai wordt. Selecteer dan topstukken die opvallend zijn, maar niet te veel. Genuanceerd of retro, in een minimalistische-chique interieurontwerp kan het allemaal. Gebruik tot slot kleuren selectief. Wil je toch een tv meubel? Zorg dan voor voor een sterke detailkleur, door het tv meubel zwart te verven.

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen betekent een minimalistisch design niet per se een koude woonkamer. Door de Scandinavische elementen en modern-Aziatische invloeden krijg je de perfectie combinatie tussen eenvoud en elegantie. We dagen je uit vandaag nog in actie te komen! Dus, wissel items af, kies topstukken, nuanceer en gebruik selectieve kleuren. En onthoud: Black is back. Happy living!