Wanneer huis en tuin helemaal naar wens zijn ingericht, wil je natuurlijk het liefst zo lang mogelijk van je prachtige interieur kunnen genieten. Maar hoe bescherm je je meubels nou het beste tegen vocht en vlekken? In dit artikel vertellen we meer over het impregneren van textiel en over hoe douglas hout behandelen ervoor kan zorgen dat meubels en hekwerken in de tuin langer mee gaan.

De perfecte bescherming voor douglas hout

Douglas hout is in de tuin ontzettend populair. Schutting, schuren, blokhutten en veranda’s zijn dan ook vaak gemaakt van dit gemakkelijk te bewerken hout. Een goede keus! Maar buiten vormen weersomstandigheden wel een ‘gevaar’ voor dit materiaal. Als het hout regelmatig door en door vochtig wordt, zal de levensduur korter zijn. Zonde. Zeker als je veel tijd en geld hebt besteed aan het bouwen van iets moois.

tuinmeubels impregneren nano coating

Om te voorkomen dat douglas hout steeds vochtig wordt, smeren de meeste mensen het in met een laagje beits. Dit laagje houdt vocht deels tegen en daarmee kun je de levensduur van schutting en schuur dus verlengen. Ga je liever voor een écht goede bescherming? Kies dan voor nano coating. Dan weet je zeker dat je hout goed droog blijft.

Wat is nano coating?

We noemden hierboven al even beits. Een veel gebruikt product dat als dunne laag op je hout wordt aangebracht. Nano coating is anders. Dat blijft namelijk niet als laagje op je hout zitten, maar hecht zich om de (hout)vezels heen. Hierdoor stoot het oppervlak vloeistoffen en vetten af. Ideaal!

nano coating waterafstotend

Waterafstotende bescherming voor tuinmeubels

Als je het douglas hout van je tuinmeubilair met nano coating beschermt, dan is het ook tijd om aan je tuinkussens te denken. Het zou zonde zijn als die, na de eerste bbq van het seizoen, direct onder de vlekken zouden zitten!

Met een beetje geluk heb je tuinkussens gekocht van waterafstotend en/of sneldrogend materiaal. Wil je er zeker van zijn dat ze je tuinkussens na een flinke regenbui nog in orde zijn? Zorg dan dat je het textiel met nano coating impregneert. Dan zijn niet alleen je meubels, maar ook je kussens echt waterafstotend en gaan ze extra lang mee.

textiel

Een duurzame oplossing: nano coating voor textiel

Na bovenstaande verhaal zou je bijna denken dat nano coating alleen voor buiten geschikt is. Maar niets is minder waar. Nano coating is ook binnen dé oplossing om meubels en en ander interieurtextiel te beschermen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Een glas wijn kan immers zomaar op je vloerkleed vallen. En als je koffie over de bank gooit is het ook maar de vraag of je die vlek er nog uit krijgt…

textiel impregneren in interieur

Door textiel te behandelen met nano coating stoot het vocht en vet af en voorkom je heel veel narigheid. Toch geknoeid? Dan veeg je vocht op het behandelde textiel eenvoudig weg en is er niets meer van te zien. Nano coating textiel is dan ook dé oplossing om extra lang te genieten van je zorgvuldig uitgekozen interieur.