Natuurlijke materialen gebruiken in je woonkamer, geeft een goed gevoel. Maar wat voor natuurlijke materialen kun je zoal in je woonkamer verwerken? En kun je er ook in doorslaan?

natuurlijke materialen woonkamer

De foto hierboven is buiten gemaakt, maar ik vond hem te vrolijk om niet in dit artikel te zetten.

Natuurlijke materialen woonkamer: de rieten mand

De rieten mand is een eenvoudig en leuk product om in je woonkamer te verwerken. Je kunt er namelijk nogal wat kanten mee op. Je kunt een opbergkist in je woning zetten

Je kunt natuurlijk ook wat groente, fruit of eieren kwijt in een rieten mandje. Dat ziet er lekker landelijk uit, en geeft een gevoel van “ja, dit klopt gewoon“!

Met rieten manden kun je ook een superleuk hoekje maken met planten erin. Het geeft een ongedwongen uitstraling waarmee je de woonkamer een upgrade geeft.

Natuurlijke materialen in je woonkamer: Bamboo

Bamboo maakt een enorme opmars in populariteit in de woonwinkels. En dat is niet voor niets. Het is een veel duurzamer materiaal dan hardhout, en het is oersterk. Het ziet er mooi uit, en je kunt er ongelofelijk veel mee maken. Wil je meer natuurlijke materialen in de woonkamer, zoek naar mooie bamboo producten.

(mensen die bang zijn dat Panda’s straks niets meer te eten hebben; don’t worry, er zijn bamboo soorten die ruim 1 meter per dag groeien)

natuurlijke materialen woonkamer

Natuurlijke materialen woonkamer: houten salontafel

Hout is natuurlijk een basisgrondstof voor heel veel in elke woning. In Amerika zijn de meeste woningen zelfs van hout gebouwd, en niet van steen.

Hout heb je in talloze kleuren en variaties, het is leuk om hetzelfde type hout terug te laten komen op meerdere plekken. Denk aan de lijstjes aan de muur, of een plantenbakje.

natuur in je interieur

Ook steigerhout is erg in opkomst, en dat is niet onterecht want het blijft er erg mooi uitzien. Dat heeft ook te maken met het feit dat je het zo goed kunt combineren met bijna alle kleuren en materialen.

steigerhouten meubels natuurlijke materialen woonkamer

Natuurlijke materialen woonkamer: de leren bank

Iets waar je misschien niet direct aan denkt is een leren bank, hieronder zie je de Chesterfield. Het is natuurlijk een materiaal dat komt van een dier, maar die heeft in de natuur geleefd en past er dus heel goed bij.

Natuurlijke materialen woonkamer: plantjes

Andere natuurlijke materialen voor in je woonkamer zijn natuurlijk planten en bloemen.

natuur in je interieur

hangende dienbladen
Deze hangende houten bladen zijn superleuk om een plantje op te zetten. Twee keer natuurlijk materiaal dus!