Met het heerlijke weer van de afgelopen tijd hebben de meeste mensen naar hartenlust tijd door kunnen brengen in hun tuin. De barbecues zijn weer uit de schuur gehaald, er is uitvoerig genoten van de warme avonden en de tuin- of loungeset is optimaal gebruikt in de afgelopen periode.

Toch zou je bijna vergeten dat de herfst alweer in minder dan één maand voor de deur staat. Dit betekent dat met het ondergaan van de zon ook de temperatuur weer fors gaat dalen.

Maak daarom vandaag nog jouw tuin gereed voor de nazomer door met de volgende 3 punten rekening te houden.

Nazomer tuin: Wapen je tegen de kou

Wanneer de temperatuur daadwerkelijk begint te dalen hoeft dit natuurlijk geen enkel probleem te zijn.

Een heerlijke fleece deken in combinatie met een vuurkorf doet wonderen. Wil je nog een stap verder gaan? Je kan jouw loungehoek ook voorzien van een elektrische heater. Deze zorgt er met één druk op de knop voor dat je kan genieten van een heerlijk warmtebron op een koude nazomer avond.

Soms zal je hiervoor wel even naar je stroomvoorziening moeten kijken. Mocht deze toch niet toereikend blijken te zijn is een grondkabel zoals die aangeboden door Elektramat uiteraard ook zo geplaatst.

nazomer tuin

Zit hoog en droog

Als de herfst nadert nemen ook automatisch de buien weer toe. Deze zijn heerlijk voor de planten in de tuin, maar minder plezierig voor jou.

Als je de mogelijkheid en ruimte hebt, is een terrasoverkapping zeker het overwegen waard. Je kunt hierdoor een overdekte zitplek creëren waardoor je niet met elk spatje regen al je spulletjes naar binnen hoeft te verhuizen.

Behoud de kleur in je tuin met laatbloeiers

Om jouw nazomer helemaal compleet te maken kunnen een paar mooie laatbloeiers natuurlijk niet ontbreken. De heldere oranje, gele en rode tinten, die planten als dahlia’s, zonnebloemen en zonnehoed tentoon kunnen stellen zorgen voor een prachtige overgang naar de herfstkleuren van bomen en struiken.

Een kleinere tuin is op deze manier gemakkelijk op te fleuren door een aantal laatbloeiers in potten te kweken. Deze kunnen op verschillende plekken in de tuin worden geplaatst zodat het kleurrijke aangezicht behouden blijft.

Voor een grote tuin is een japanse kers genaamd Prunus x subhirtella ‘Autumnalis’ een uitstekend optie. Deze japanse sierkers bloeit de hele maanden november tot maart door met zijn lichtroze tot wit verblekende bloemen. Al met al opties genoeg!

Ga dus aan de slag en je gaat ook in de nazomer nog een aantal heerlijke maanden buiten tegemoet.