Niemand wordt blij van het schoonmaken van de badkamer, dus waarom zou je het niet zo eenvoudig mogelijk maken? In dit artikel bespreken we daarom de vele aspecten die je kunt overwegen bij het uitkiezen en ontwerpen van een badkamer die makkelijk schoon te maken is.

Ben je toe aan een nieuwe badkamer en wil je graag dat deze makkelijk te onderhouden is? Lees dan even onze onderstaande tips. Als je deze tips meeneemt bij de keuze of het ontwerp van jouw nieuwe droombadkamer, zal het schoonmaken van ervan zo eenvoudig zijn dat je er niet eens meer tegenop ziet.

Waarom zijn badkamers zo moeilijk schoon te maken?

Jouw badkamer kan om een ​​aantal goede redenen moeilijk schoon te maken zijn. Ten eerste bevatten badkamers allerlei elementen zoals wastafels, stortbakken en douchecabines die lastige vormen en hoeken hebben die moeilijk goed schoon zijn te maken. En elke keer dat je de hoekjes niet goed genoeg schoonmaakt, zal het vuil zich steeds verder opbouwen. Hierdoor wordt het ook steeds lastiger om de badkamer goed schoon te krijgen.

Het volgende aspect dat het schoonhouden van je badkamer bemoeilijkt is het vocht dat wordt geproduceerd door het bad of de douche. Deze samen zorgen iedere keer voor de vorming van waterdamp dat weer door condensatie overal neerslaat in de badkamer. Een goede afzuiging kan al zoveel mogelijk damp wegvoeren, hoewel het onmogelijk is om al het vocht te laten verdwijnen.

Het resultaat is de ontwikkeling van schimmel die de voegen kunnen bederven, het afbladderen van jouw dure muurverf, het verkleuren van jouw zorgvuldig gekozen badkamercomponenten en nog veel meer.

We willen dat je meer van jouw badkamer geniet wanneer je deze gebruikt en dat je bovendien niet teveel tijd kwijt bent aan het schoonmaken. En dus nemen we je nu mee door enkele van de meest praktische en gemakkelijk te reinigen badkamerelementen die er zijn.

Kies voor hangende meubels

Aan de muur opgehangen onderkasten en kolomkasten zijn zeer populaire badkamermeubelen, omdat ze de illusie van extra ruimte creëren. De vloer is namelijk vrij en naast de extra opbergruimte, vergroten deze meubelen het schoonmaak gemak in je badkamer. Door de eenvoudige vorm, sluiten deze meubelen goed aan op de muur waardoor er zich geen stof in hoekjes kan ophopen. Daarnaast kan stof ook makkelijker van bijvoorbeeld de wastafel worden verwijderd. Ten heb je de volledige badkamervloer vrij om eenvoudig te dweilen.

Hangende meubels

Kies voor een modern toilet

De meeste moderne designtoiletten vallen zijn gemakkelijk schoon te maken vanwege hun strakke lijnen en het feit dat deze hangen aan de wand.  Daarnaast heeft inbouwreservoir als belangrijkste voordeel dat deze in gebouwd is in de muur waardoor je daar geen gekke hoeken of loze ruimten hebt waar vuil zich kan ophopen.

Kies voor een inloopdouche

Douches zijn allemaal in principe makkelijk schoon te houden. Voor de meest makkelijke schoon te houden douche, dan kom je toch uit bij een inloopdouche. Een inloopdouche heeft maar 1 glazen wand waardoor het schoonmaken heel simpel is. Je hoeft er allemaal maar met een douchewisser over heen te gaan en klaar.

Geen natuursteen

Onze laatste tip voor een makkelijk schoon te maken badkamer is het vermijden van natuursteen producten. Natuurlijk is natuursteen prachtig, maar het onderhoud van natuursteen producten is een stuk intensiever dan bijvoorbeeld strakke badkamertegels. Het blijft natuurlijk een persoonlijke afweging.

Hopelijk hebben de bovenstaande tips je goed op weg geholpen. Nu weet je waar je op moet letten als je een badkamer wilt uitkiezen of ontwerpen die makkelijk schoon te maken is!