Pallets. Je kunt dit “afvalhout” echt prima gebruiken voor een stukje inrichting van je tuin. Bijvoorbeeld een palletbank. Het voordeel van een palletbank is dat je er voor weinig geld een kan (laten) maken voor in de tuin. Niet alleen zijn pallets zijn gemakkelijk verkrijgbaar, ze zorgen ook voor een ontspannen en ongedwongen sfeer.

Wie op Pinterest of Youtube kijkt, ziet ontzettend veel tutorials over hoe je het best je eigen palletmeubilair kunt maken. In de meeste gevallen wordt de pallet in tweeën gesneden zodat je de ene helft tegen een muur kunt zetten, en deze aan de andere helft koppelt.

Door kussens toe te voegen vorm je een geweldige lage ligbank. Je kan nog wat met de hoogte spelen door andere stukken van de pallet toe te voegen.

Schilderen of personaliseren

Een palletbank kun je helemaal “van jezelf” maken. Wat dacht je van een toffe kleurcombinatie, eventueel aangevuld met kussens waarbij de kleuren matchen? Met een beetje creativiteit en mooie kleuren verf, kun je er echt een kunstwerkje van maken.

palletbank geschilderd

Waar moet je op letten?

Voordat je zelf begint met klussen is het goed om een planning te maken.

Zijn de pallets nog van goede kwaliteit? Zorg bijvoorbeeld dat je het hout eerst goed glad schuurt. Je wil tenslotte geen splinters oplopen.

Ga je de palletbank inderdaad in de tuin zetten? Zorg dan dat je het hout eerst goed behandeld, zodat deze het koude en natte klimaat goed kan doorstaan! Eerst een goede grondverf dus, en eventueel een laagje lak. Bij de bouwmarkt geven ze je het beste advies.

Nadat je klaar bent met het maken van je grotere stukken van de palletbank, kan je de overgebleven planken van de pallet gebruiken als plankjes of zelfs bijzettafeltjes.

palletbank

Echt moeilijk is het niet maar zorg er wel voor dat je het juiste gereedschap gebruikt. Als je zelf niet over de juiste gereedschappen beschikt is er ongetwijfeld wel een buurman die je verder kan helpen. Mochten zelfs je buren je niet verder kunnen helpen dan kan je op Klium.nl terecht. Klium is een grote Nederlandse gereedschapswinkel met altijd wel een goede aanbieding.

Andere decoratie met pallets

Nog meer inspiratie opdoen? Youtube en Pinterest staan vol met creatieve ideeën.

tuin idee palletpallet tuin decoratie

Zo kun je ook een leuke bijzettafel maken, waar je een wijntje of plantje op kunt zetten!

Of wat dacht je van deze geweldige schommel gemaakt van een pallet. Je kunt hier zelf lekker op gaan liggen, of gebruiken als tafeltje.

palletbank schommel