Heb je een praktijk aan huis als ondernemer? Hoewel de ideale ruimte er voor iedere ondernemer natuurlijk weer anders uitziet, zijn er wel wat algemene inrichtingstips die we met je willen delen. Van een nagelstudio tot een kapsalon, van een fotostudio tot een schoonheidsspecialist: waar kun je rekening mee houden bij de inrichting van je praktijk of studio aan huis?

Juiste verlichting

Zorg dat je voldoende verlichting hebt in je praktijk aan huis. Dit draagt namelijk bij aan een professionele uitstraling. In een donkere ruimte lijkt het sneller rommelig of klein – dat kun je maar beter voorkomen. Aangezien je de verlichting vaak aan hebt staan, is een energiezuinige keuze verstandig. Denk aan LED panelen! LED is een prettige vorm van verlichting: het wordt gezien als een ideale vervanger van traditionele TL verlichting. Ga direct voor een paneel, voor veel licht. LED panelen 60×60 zijn een praktische keuze. Dit past in een systeemplafond of kan worden opgehangen met een opbouwframe.

Opgeruimde praktijk of studio

Als er bezoekers of klanten langskomen, wil je natuurlijk wel dat het er netjes uitziet in je bedrijfsruimte. Op een externe locatie lukt dit vaak goed, maar bij een praktijkruimte aan huis is het iets om extra aandacht aan te besteden. Plan dagelijks een opruimmoment in, zodat je het goed bijhoudt. Zo is het ook geen punt als er onverwachts klanten langskomen – dat kan immers zomaar gebeuren.

Comfort voor bezoekers

Opgeruimde praktijk of studio

Ga na of er voldoende comfort is voor je bezoekers of klanten. Kunnen ze hun jas ergens ophangen bij binnenkomst? Is er een goede mat om de schoenen te vegen? De eerste indruk is belangrijk! Zorg verder dat je iets te drinken aan kunt bieden, zoals koffie of thee. Dit soort service maakt je klanten tevreden.

Logo in beeld

Om voor meer bekendheid te zorgen, is het raadzaam om je logo in beeld te hebben! Laat het drukken op glas of een andere plaat, en hang dit aan de wand. Het is het best als dit buiten al te zien is.

Bedrijfskleding dragen

In praktijken en studio’s op externe locaties wordt vaak bedrijfskleding gedragen. Waarom zou je dit in je studio aan huis niet doen? Het is juist een aanrader, omdat dit bijdraagt aan een professionele uitstraling. Laat shirts of overhemden bedrukken met jouw logo: zo simpel kan het al zijn. Je kunt ook aan specifiekere bedrijfskleding denken, als dit past binnen jouw branche. Denk aan een schort. Je weet zelf het best wat je allemaal in gebruik hebt!