Is de binnenkant of het het houtwerk van je woning toe aan een nieuwe laag verf? Dan kun je natuurlijk zelf met een pot verf en een kwast aan de slag gaan. Toch heeft het inhuren van een professionele schilder ook veel voordelen. We zetten ze voor je op een rijtje.

Een flinke tijdsbesparing

Je moet er maar de tijd voor hebben: je woning schilderen. Hoewel zelf doen aantrekkelijk lijkt, is het in onze drukke levens vaak maar moeilijk in te plannen. En dan hebben we het nog niet eens over de tijd die je moet besteden aan alle voorbereidingen: materiaal uitzoeken, houtwerk voorbereiden, ladder of steiger regelen, enzovoorts. Door een professionele schilder in te huren bespaar je de tijd die je anders zelf moet investeren. Kun jij mooi andere (leuke) dingen inplannen, terwijl de schilder ervoor zorgt dat het schilderwerk in of aan je woning weer tiptop in orde komt.

Professionele materialen

Een goede kwast en goede verf zijn van grote invloed op het resultaat van het schilderwerk. Een professionele schilder komt wat dat betreft goed beslagen ten ijs. Hij gebruikt geen goedkope kwasten die overal haren achterlaten en gebruikt goed dekkende verf van topkwaliteit. Dat zie je!

Jarenlange garantie

Naast goed materiaal, heeft een professionele schilder ook uitstekende techniek. Hierdoor blijft de verf een stuk langer mooi en bladdert deze niet zomaar van je kozijn af. De schilder is daar zo zeker van, dat hij met een gerust hart enkele jaren garantie geeft op zijn werk.

Goedkoop = duurkoop

Mensen die ervoor kiezen om zelf te schilderen in plaats van een schilder in te huren, doen dit vaak vanwege de kosten. Het kopen van een pot verf is immers een stuk voordeliger dan het inhuren van vakmanschap. Maar vergeet niet dat dit in de praktijk flink kan tegenvallen.

Behalve de verf heb je namelijk ook goed gereedschap nodig. En wat dacht je van een steiger om bij hogere delen van de woning te komen? Tijd vrijmaken in je agenda kan ook lastiger blijken dan vooraf gedacht. En als bovenstaande allemaal gelukt is, is het maar de vraag of je écht net zulk goed werk levert als een professionele schilder. Voor je het weet ben je duurder uit dan gedacht én vallen de resultaten tegen. Zonde!

Duurzaam en waardevol

Een professionele schilder weet waar hij mee bezig is en zorgt ervoor dat het schilderwerk van je woning in goede conditie blijft. Hierdoor hebben muren, kozijnen en ander houtwerk een langere levensduur en dat komt ook de waarde van je woning ten goede. Investeren in een professionele schilder is dus investeren in de waarde van je huis.