Een professionele schoonmaker kan jou ontzettend veel werk uit handen nemen. Helemaal bij het hebben van een eigen bedrijf is alles zelf schoonmaken wel het laatste waar je aan wilt denken. Met het inschakelen van een schoonmaakbedrijf zorg je voor een enorme tijdsbesparing. Met de tijd die vrijkomt, kun je je meer focussen op de groei en ontwikkeling van je bedrijf.

Een schoonmaak professional vinden is een ding, maar hoe weet je of diegene zijn werk goed doet? In deze blog zetten we de punten op een rijtje waar je op moet letten bij het kiezen van een schoonmaker. Dus wacht niet langer en lees snel verder!

schoonmaken confetti

Genoeg ervaring

Een van de eerste zaken waar je op moet letten bij de geschiktheid van een professionele schoonmaker, is het aantal jaar ervaring. Als een schoonmaker al meerdere jaren in dienst is bij een bepaald schoonmaakbedrijf, kun je er vanuit gaan dat deze schoonmaker goed werk levert. Daarnaast zou je een schoonmaakbedrijf eens op kunnen bellen om te vragen naar de hoeveelheid ervaring van alle schoonmakers.

Blijf hierbij niet beperkt tot schoonmaakbedrijven in Nederland. Ook over de grens in België is er genoeg aanbod aan professionele schoonmakers. Een schoonmaakbedrijf in Antwerpen heeft bijvoorbeeld genoeg schoonmakers met ervaring die ook interessant kunnen zijn voor Nederlandse bedrijven.

De kosten

Naast ervaring zijn ook de kosten een doorslaggevende factor bij het kiezen van een schoonmaker. Een schoonmaker die beter werkt levert en langer in dienst is, zal naar alle waarschijnlijkheid meer kosten dan een schoonmaker die onervaren is en net nieuw in dienst.

schoonmaken

Het is hierbij belangrijk om te bepalen waar je als bedrijf behoefte aan hebt. Is je schoonmaakbudget niet heel groot, dan is het inschakelen van een nog wat onervaren schoonmaker de ideale oplossing. Voor bedrijven die meer geld te besteden hebben aan het schoonmaken, kunnen meerdere professionele schoonmakers worden ingeschakeld met jaren ervaring.

Kortom, het budget wat jij als bedrijf over hebt voor het schoonmaken, bepaalt wat voor type schoonmaker je kunt krijgen.

Voorwaarden opstellen

Bij het kiezen van een professionele schoonmaker is het belangrijk dat er een aantal afspraken en voorwaarden op papier komen te staan. Het is hier van belang dat het schoonmaakbedrijf en de schoonmaker open staan, om over voorwaarden als ziekteverzuim of disfunctioneren mee te praten, zodat je als bedrijf ook een stok achter de deur hebt. Als bedrijf is het cruciaal om dit in het eerste gesprek met het schoonmaakbedrijf en de schoonmaker te benoemen, zodat je later ook niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Ook afspraken over bijvoorbeeld het uitlenen van de sleutel aan de schoonmaker dienen zwart op wit te worden gezet. Het bespreekbaar maken en op papier zetten van deze afspraken is cruciaal, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken uit de verschillende schoonmaakbedrijven en haar schoonmakers.

schoon

Het kiezen van een professionele schoonmaker is niet eenvoudig. Er komen een aantal zaken bij kijken die jou beslissing kunnen beïnvloeden. Zorg ervoor dat je deze allemaal naloopt en maak vervolgens de juiste keuze.